Φωτογραφίες από την «υπερπανσέληνο» σε όλον τον πλανήτη

Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ασία και τον Ειρηνικό και την Αφρική έως την Ευρώπη, απόλαυσαν χθες το μοναδικό φαινόμενο του «Supermoon», της μεγαλύτερης Πανσελήνου των τελευταίων 70 ετών.

Στην Αφρική, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Κόκο Μπιτς στο Νταρ ες Σαλάμ, στην οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, για να θαυμάσουν το φαινόμενο, κάτι που έκαναν επίσης πολίτες και της Ασίας που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το τεράστιο φεγγάρι.

Μανίλα, Φιλιππίνες.

Στο Σίδνεϊ χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν μια μικρή παραλία στα ανατολικά προάστια της πόλης και ξέσπασαν σε επιφωνήματα θαυμασμού όταν το εντυπωσιακό φεγγάρι εμφανιζόταν πίσω από τα γκρι σύννεφα, προτού χαθεί ξανά.

Στο Χονγκ Κονγκ, τουρίστες και εργαζόμενοι παρακολούθησαν το φαινόμενο από τον ουρανοξύστη της πόλης. Στο Μπαλί, το τουριστικό θέρετρο της Ινδονησίας, οι σέρφερ εκμεταλλεύτηκαν τα κύματα που προκάλεσε η πανσέληνος κι επιχείρησαν να τα δαμάσουν. Στην Ινδία το φαινόμενο ήταν ορατό ακόμα και στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα που πνίγεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στην Ταϊβάν, το μουσείο αστρονομίας της Ταϊπέι τοποθέτησε πολλά τηλεσκόπια στο κέντρο της πόλης, ενώ οι θαυμαστές της σελήνης μπόρεσαν να δουν το φαινόμενο από την κορυφή του Πύργου 101, ενός εκ των υψηλότερων ουρανοξυστών στον κόσμο.

Οι κάτοικοι της Βαρσοβίας και του Λονδίνου όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί, καθώς τα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί στον ουρανό στάθηκαν εμπόδιο.

Τεχεράνη, Ιράν

Δρέσδη, Γερμανία.

Γιούτα, ΗΠΑ.

Dael, Συρία

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία.

Λευκωσία, Κύπρος.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

Πράγα, Τσεχία.

Ναϊρόμπι, Κένυα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

Fremantle, Αυστραλία

Αθήνα. Ελλάδα

Αθήνα. Ελλάδα

Αθήνα. Ελλάδα

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ