ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MY SERVICES


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συγκάλυψη και την 
«ενημέρωση» των εργοδοτών Παράνομες και Καταχρηστικές οι μονομερείς ενέργειες της εταιρίας My Services στη φύλαξη των ΕΑΣ 

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, κάποιες Επιθεωρήσεις Εργασίας έχουν υιοθετήσει «περίεργες» μεθόδους και πρακτικές... 

Αντί των αναγκαίων ελέγχων και της επιβεβλημένης βοήθειας, οι εργαζόμενοι που προσφεύγουν για καταγγελίες βρίσκονται αντιμέτωποι με εμπόδια, κωλυσιεργίες, αρνήσεις, τυπικά προσχώματα και «νουθεσίες» να το ξανασκεφτούν. Όταν, τελικά, κατορθώνουν να κάνουν την καταγγελία, οι εργατικές διαφορές παραπέμπονται για μήνες μετά, όμως τα ονόματά τους μέσα σε λίγα λεπτά περιέρχονται σε γνώση του εργοδότη. 

Αυτά και άλλα πολλά αντιμετώπισαν εργαζόμενοι που απασχολούνται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα μέσω της Εταιρίας «My Services» όταν προσέφυγαν για να καταγγείλουν σωρεία εργασιακών παραβιάσεων. 

Για να βγάλουν, μάλιστα, «άκρη» χρειάστηκε να επανέλθουν στην Επιθεώρηση με τη δικηγόρο του Σωματείου. 

Βέβαια πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», κοινοποιήθηκε απόλυση σε εργαζόμενη που είχε κάνει καταγγελία ενώ τις επόμενες ημέρες επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί ένα συνολικό κλίμα χειραγώγησης των εργαζομένων που διεκδικούν οι πραγματικές ώρες και ημέρες εργασίας τους να αντανακλώνται στη μισθοδοσία τους (νυχτερινά, σαββατοκύριακα, εκκαθαριστικά 

μισθοδοσίας κ.λπ.), καθώς και Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). 

Εργαζόμενοι με τις πιο ακραίες μορφές εργασιακής επισφάλειας, όπως οι εργολαβία 

 και να προστατεύονται από τον κορυφαίο θεσμό του Σ.ΕΠ.Ε., βλέπουν τα ονόματά τους να διαρρέουν με «μαγικό τρόπο», στοχοποιούνται και απολύονται ή μετακινούνται καταχρηστικά, παράνομα, βλαπτικά και εκδικητικά επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρακτικές αυτές που ακολουθούν κάποιες Επιθεωρήσεις, όχι μόνο δεν προάγουν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας αλλά υπηρετούν απολύτως την εργοδοτική παραβατικότητα. Η κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Σ.ΕΠ.Ε. και του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.) έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το ρόλο και το έργο των Επιθεωρήσεων με την επαναφορά τους να αποτελεί επιτακτική ανάγκη. 

Ταυτόχρονα, οι Επιθεωρητές που κλείνουν τα μάτια και το μάτι σε αυτές τις λογικές απαιτείται να ελεγχθούν πειθαρχικά. 

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η φύλαξη επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως τα ΕΑΣ που συνδέονται με την Εθνική Άμυνα, οφείλει να διέπεται από σταθερότητα και όχι να γίνεται 

«κέντρο» διερχόμενων ή τρομοκρατημένων εργαζόμενων. Είναι δεδομένοι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν. 

Η Σύμβαση, άλλωστε, που έχει υπογραφεί είναι σαφής και οι υποχρεώσεις αναμφισβήτητες: Άρθρο 2.20: “Ο δε «Ανάδοχος» δεν θα επιφέρει αλλαγή ατόμων από το διατιθέμενο προσωπικό φύλαξης, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της «ΕΑΣ»”. Η όποια μονομερής, λοιπόν, ενέργεια ή βλαπτική μεταβολή είναι απολύτως παράνομη, καταχρηστική και άκυρη. 

Οι εργαζόμενοι, το Σωματείο και η Ομοσπονδία θα αγωνιστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο. και τρόπο, συνδικαλιστικά και νομικά, ώστε να διασφαλιστούν απόλυτα τα εργασιακά δικαιώματα και να τηρηθεί απαρέγκλιτα η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. 

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την εταιρία «My Services» 

• να σεβαστεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση που 

έχει υπογράψει με τα ΕΑΣ και να μην προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, 

• να ανακαλέσει τις 2 απολύσεις και να μην επεξεργάζεται σχέδια μετακίνησης 

προσωπικού που έχει επιφορτιστεί με τη φύλαξη των ΕΑΣ. 

Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να ενεργήσουν άμεσα αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν ανέχονται την παραβατικότητα και τις πρακτικές συγκάλυψής της. 

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι, το Σωματείο και η Ομοσπονδία έχουν το δίκιο και τη δύναμη να αποτρέψουν την παραβατικότητα και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης ή αποσιώπησής της. Το έχουμε πετύχει και θα το πετύχουμε για ακόμη μια φορά. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" 

Ιουλιανού 38, 104 34, Αθήνα 

Τηλ. 210.52.2.674 - FAX. 210.52.24.674 Emall.anlaplrostgmail.com. Facebook. Somato Sispiras

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 

OYNAMAHA 

ΑΛΩΝ ΒΛ: 

EPTATO 

COMATEIO 

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 

ETA. BIOM 

CMAHNIO 


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ