Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο 15 στελέχη -«Ανοίγουν» λογαριασμοί

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν 15 πρόσωπα που θα ελεγχθούν εξονυχιστικά για να

διαπιστωθεί εάν υπήρξε προς αυτά ροή χρήματος από τα ταμεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, που κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό τα αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας θα έχουν αλληλογραφία με τράπεζες για να διαλευκανθεί σε ποια τραπεζικά ιδρύματα διατηρούσαν λογαριασμούς τα μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων του ιδρύματος.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν 15 πρόσωπα που θα ελεγχθούν εξονυχιστικά για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε προς αυτά ροή χρήματος από τα ταμεία της οργάνωσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κάποια από τα πρόσωπα που ελέγχονται από την Οικονομική Αστυνομία εξετάζονται και από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με κακοποιήσεις. Καλά πληροφορημένες πηγές προσθέτουν ότι ένα από αυτά τα πρόσωπα, σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, ανήκε σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου.

Την ίδια ώρα, όλες αυτές τις ημέρες οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων λαμβάνουν –υπό άκρα μυστικότητα καταθέσεις από πρόσωπα-«κλειδιά». Μέχρι στιγμής υπάρχει μία κατάθεση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις προκύπτει ότι ακόμα τρία παιδιά μπορεί να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Όλα τα προηγούμενα 24ωρα γίνεται αθόρυβα μία προσπάθεια να πειστούν αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Ένα φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν στην πρώτη Γυμνασίου.

Οι Εισαγγελείς είναι πολύ προσεκτικοί και επιδιώκουν να πάρουν τουλάχιστον ακόμα μία κατάθεση θύματος για να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού που έχει καταγγελθεί από έναν 19χρονο για σεξουαλική κακοποίηση.

Έρευνα για το όπλο που βρέθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμα έρευνα για το όπλο που βρέθηκε μέσα σε κλειδωμένο συρτάρι στο γραφείο της υπεύθυνης της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για ένα παλιό περίστροφο, το οποίο κατασχέθηκε και εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντύπωση προκαλεί ότι δεν ήταν δηλωμένο και παραμένει άγνωστος ο αγοραστής του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το περίστροφο είχε βρεθεί κατά το παρελθόν από καθαρίστρια της δομής που το παρέδωσε στην τότε διεύθυνση του παραρτήματος. Το όπλο, ωστόσο, δεν παραδόθηκε ποτέ στις Αρχές. Αντ’ αυτού κρατήθηκε στο συρτάρι κλειδωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, η καθαρίστρια το είχε βρει σε χώρο του κτιρίου που συνδέεται με στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου που ελέγχεται σήμερα για τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η υπεύθυνη της δομής Καλαμάτας που είχε το περίστροφο στο γραφείο της συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παράνομη οπλοκατοχή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα. Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το όπλο.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη