LIVE: Πόλεμος στους δρόμους της Ουκρανίας

Έκρυθμη είναι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, καθώς από τις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους φιλορώσους έχασε τη ζωή του ένας άνδρας των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ακόμη πέντε τραυματίστηκαν. …

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι αυτονομιστές κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα σε ακόμη τέσσερα αστυνομικά τμήματα.

Νέες Κριμαίες «στήνονται» στην Ουκρανία Από το πρωί, το Κίεβο έχει ξεκινήσει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στα ανατολικά της χώρας. Από εκείνη τη στιγμή, τα βίαια επεισόδια έχουν αυξηθεί. Τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι αυτή την ώρα κρατικά κτίρια σε διάφορες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας δέχονται επίθεση από διαδηλωτές.

Η αρχή έγινε χθες όταν άνδρες κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ, κατάσχοντας τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα. Στη συνέχεια, οι αυτονομιστές μοίρασαν τον οπλισμό στους εκατοντάδες που είχαν μαζευτεί έξω από το κτίριο, διαδηλώνοντας υπέρ της Ρωσίας.

Οι ίδιοι άνδρες κατέλαβαν και το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας στο Ντόνετσκ. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή υπέβαλε την παραίτησή του, μη μπορώντας να ελέγξει τους επιτιθέμενους.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ από τη Ζαπορίζια, στην νοτιοανατολική Ουκρανία

Live streaming video by Ustream

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη