"Ελπίδα" θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα ξένα μέσα...

Εκτενές άρθρο του δημοσιογράφου Simon Nixon για την κατάσταση στην Ελλάδα... και τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, όπου ο κορυφαίος της αρθρογράφος χαρακτηρίζει «ακτίδα ελπίδας» το ενδεχόμενο εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα» και αναφέρει πως η προοπτική εκλογής του κ. Μητσοτάκη «θα άνοιγε την πόρτα ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα» και επομένως μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

«Μια αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες μεταρρυθμιστικές του υποσχέσεις. Θα αναπτέρωνε επίσης το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας», σημειώνεται επίσης στο άρθρο, ενώ ο Simon Nixon δεν παραλείπει να επισημάνει πως το ενδεχόμενο εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είχε ευρύτερο αντίκτυπο: «Θα έστελνε το μήνυμα ότι πολιτική ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το 60% του πρώτου γύρου ψήφισε να αλλάξει σελίδα η Νέα Δημοκρατία»

Το 60% του πρώτου γύρου ψήφισε να αλλάξει σελίδα η Νέα Δημοκρατία, τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πάντως πως «τα ποσοστά δεν αθροίζονται», αν και «οι δυο συνυποψήφιοι μου έχουν κάνει δηλώσεις. Ο κ. Γεωργιάδης με έχει στηρίξει και ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια μετρημένη δήλωση, χωρίς να πάρει ο ίδιος θέση, στην οποία ανέφερε πολλά στοιχεία στα οποία συμφωνούμε».

Στις φωνές που ζητούν από τη Ν.Δ. να στηρίξει το ασφαλιστικό «απαντώ ότι δεν μπορούμε να παράσχουμε αλά καρτ στήριξη σε μια Κυβέρνηση που μας οδηγεί σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Δεν μου έχει ασκηθεί καμία πίεση από το Ε.Λ.Κ» ενημέρωσε ο κύριος Μητσοτάκης, που δήλωσε ακόμη ότι «δεν έχουν καμία σχέση οι παρεμβάσεις που ζητούνται σήμερα με αυτές που ζητούσε η τρόικα πριν από ένα χρόνο. Άρα υπάρχει πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να λύσουμε το ασφαλιστικό μέσα από μια γενναία αναπτυξιακή πολιτική οδηγούμαστε σε αντικίνητρα στην εργασία και σε αύξηση της "μαύρης" εργασίας και της φοροδιαφυγής».

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια δημοσιονομικών εξοικονομήσεων στο σκέλος των δαπανών. Υπάρχουν περιθώρια συζήτησης για το πώς μπορούμε να κάνουμε ηπιότερες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό εξοικονομώντας δαπάνες από αλλού» ανέφερε.

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αισθάνεται «πολύ περήφανος» για το έργο του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «διότι κάναμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Οι οριζόντιες απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση και ο ίδιος διαπραγματεύθηκα με την τρόικα ώστε να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες απολύσεις».

Θέλω ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, αυτά συνιστούν το πλαίσιο του δικού μου προεκλογικού λόγου. Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα και όχι να μοιράζουμε τη φτώχεια μας» είπε εκφράζοντας το στόχο του και κατέληξε πως «η Νέα Δημοκρατία ως κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα πρέπει να πρεσβεύει τις ίσες ευκαιρίες αλλά όχι την ίδια κατάληξη, να προκόβει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη