Τρόφιμα που δεν μπαίνουν στο ψυγείο

Μερικά τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο...

Όλα τα τρόφιμα έχουν μοναδική μοριακή σύνθεση. Το ψυγείο αλλάζει τη μοριακή δομή κάποιων τροφίμων επιταχύνοντας τη δαδικασία της αλλοίωσης και της εμφάνισης μούχλας ή απλά αλλάζοντας τη γεύση τους. Μάθε ποιές τροφές δεν μπαίνουν στο ψυγείο κι οργάνωσε σωστά φρούτα και λαχανικά.

Τρόφιμα που δε βάζουμε στο ψυγείο & γιατί

Ψωμί

Αν θέλεις να διατηρήσεις το ψωμί σου για ημέρες, η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι να το βάλεις στο ψυγείο. Όντως με το κολπάκι αυτό θα μείνει ανέπαφο για αρκετό καιρό, όχι όμως και φρέσκο. Βάζοντάς το στο ψυγείο η γεύση του ψωμιού αυτομάτως μπαγιατεύει. Όταν το ψωμί ψήνεται η χημική του σύνθεση αυτόματα αλλάζει, αφού η θερμότητα επιτρέπει στα μόρια της ζύμης να διογκωθούν και να γίνει το ψωμία φράτο. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψύξης αυτά τα μόρια αρχίζουν να κρυσταλλώνουν και να σκληραίνουν το ψωμί. Με άλλα λόγια το ψυγείο επιταχύνει τη διαδικασία του "στεγνώματος" και κάνει το ψωμί σαν μπαγιάτικο.

Ντομάτες

Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, ωστόσο, οι ντομάτες κανονικά δε θέλουν ψυγείο γιατί επηρεάζεται η γεύση τους. Η αλήθεια βέβαια είναι πως η ωρόμανση εκτός ψυγείου είναι πιο γρήγορη οπότε προτίμησε να αγοράζεις μικρές ποσότητες.

Πατάτες

Μη διανοηθείς να βάλεις πατάτες στο ψυγείο. Αφενός θα βγάλουν φύτρες κι αφετέρου θα αλλοιωθεί το άμυλο με αποτέλεσμα να αλλάξει η γεύση αλλά και η διάρκεια ζωής τους.

Κρεμμύδια

Εξαιτίας της λεπτής φλούδας η υγρασία θα τα κάνει να χαλάσουν γρήγορα. Τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε σκοτεινό σημείο δίχως υγρασία.

Σκόρδο

Το σκόρδο μέσα στο ψυγείο θα βγάλει φύτρες, θα αλλάξει η υφή του και θα χάσει το άρωμά του. Φυλαξέ

Καφές

Αν θέλεις αρωματικό καφέ μη τον βάλεις στο ψυγείο. Το φως, το κρύο και η υγρασία θα προκαλέσουν αλλοίωση του. Αποθήκευσε τον καφέ μέσα σε αεροστεγές μεταλλικό δοχείο.

Μέλι

Το μέλι διατηρείται σε δροσερό μεν περιβάλλον δίχως όμως υγρασία και φως. Για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο βάκε στο σε ξηρό σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός

Στο ψυγείο τα φύλλα του βασιλικού θα μαυρίσουν. Για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο από εβδομάδα, κόψε λίγο τα κοτσάνια και βάλε το βασιλικό σε μια κούπα νερό, με μια πλαστική σακούλα να καλύπτει τα φύλλα.

Μούρα

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι το ψυγείο αλλοιώνει και τη γεύση των μούρων ενώ επιταχύνει την εμφάνιση μούχαλας. Η θερμοκρασία δωματίου είναι η πιο σωστή λύση. womenonly.gr

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη