Το ξέρατε πως ο καφές κάνει καλό στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους;

Δεν περιέχει θερμίδες και μειώνει την όρεξη

Όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση, αλλά έχει βρεθεί ότι μπορεί να μας προστατεύσει και από την εμφάνιση ορισμένων ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης!Ο λόγος, φυσικά, για τον καφέ, ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα ροφήματα των περισσότερων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεκινούν τη μέρα τους απολαμβάνοντας τη συντροφιά του.

Πλέον, ωστόσο, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ο καφές μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους με διάφορους τρόπους. Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα… Δεν περιέχει θερμίδες. Ο σκέτος καφές από τη φύση του περιέχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες και η κατανάλωσή του, λοιπόν, δεν επηρεάζει το σωματικό μας βάρος. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι ο καφές αποκτάει θερμίδες όταν περιέχει ζάχαρη ή/και γάλα, καθώς και από άλλα υλικά που μπορεί να του προσθέτουμε (π.χ. σιρόπι ή σαντιγί).

Επομένως, είναι χρήσιμο να υπολογίζετε τις θερμίδες των επιπλέον υλικών που προσθέτετε στον καφέ μέσα στο σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα. Μειώνει την όρεξη. Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών, ο καφές μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αισθήματος της πείνας βραχυπρόθεσμα, επιδρώντας σε επίπεδα ορισμένων ορμονών της όρεξης. Περιέχει πολύτιμα συστατικά. Πρόσφατες έρευνες συνδέουν ορισμένα συστατικά του καφέ, όπως τα χλωρογενικά οξέα και οι μαννοολιγοσακχαρίτες με ευεργετική επίδραση στο σωματικό βάρος. Τα χλωρογενικά οξέα (αντιοξειδωτικά του καφέ) φαίνεται να συμβάλουν στη μείωση του σωματικού βάρους, ενώ οι μαννοολιγοσακχαρίτες πιθανόν να έχουν ευεργετική δράση στο σωματικό βάρος και στη σύσταση σώματος.

Ωστόσο, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω οι μηχανισμοί με τους οποίους δρουν τα παραπάνω συστατικά στον οργανισμό μας, αλλά και οι ποσότητες στις οποίες μπορεί να επιφέρουν τα αποτελέσματα αυτά.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, απολαμβάνοντας τον καφέ μας καθημερινά σε μέτριες ποσότητες (2-4 φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ ή 4-6 φλιτζάνια ελληνικού καφέ ημερησίως) μέσα στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής (διατροφή και σωματική δραστηριότητα) έχουμε στο πλάι μας κι έναν ακόμη σύμμαχο στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ