Οι 5 σούπερ Ελληνικές τροφές που μας κάνουν καλό!

Τα καλύτερα Ελληνικά φαγητά
Σας παρουσιάζουμε 5 από τα θρεπτικότερα ελληνικά πιάτα και τρόφιμα που είναι γεμάτα βιταμίνες. Και στη διατροφή ας επιμείνουμε Ελληνικά! 
Η ελληνική κουζίνα δεν έχει μόνο νοστιμιές, αλλά και υψηλή θρεπτική αξία. Μάθετε ποιες

είναι οι καλύτερες ελληνικές συνταγές και μυστικά για να τις απολαύσετε κερδίζοντας και αξιοποιώντας όλα τα ...
θρεπτικά συστατικά. 
Παπουτσάκια 
Την επόμενη φορά που θα απολαύσετε μια λαχταριστή μερίδα παπουτσάκια, θα πρέπει να θυμηθείτε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια απολαυστική εμπειρία για τον ουρανίσκο σας, αλλά αποτελούν και μια καλή επιλογή για την υγεία σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το παρακάνετε με τη μπεσαμέλ και το τυρί. Η μελιτζάνα που είναι το βασικό συστατικό της συνταγής είναι πλούσια σε μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο  και σίδηρο. Είναι, επίσης, πλούσια σε νάτριο, πρωτεΐνη, βιταμίνη Α και φυτικές ίνες, οι οποίες την καθιστούν μια πολύ υγιεινή τροφή. Ακόμη, περιέχει φλαβονοειδή, που λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης βοηθάει στην καταστροφή των ελευθέρων ριζών, αποτρέποντας τις αρνητικές επιδράσεις τους στα κύτταρα.
Tip: για να τα κάνετε ακόμη πιο θρεπτικά βάλτε από πάνω γιαούρτι με λίγα λιπαρά
Ντολμαδάκια 
Τα αμπελόφυλλα που είναι το βασικό συστατικό της συνταγής είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που είναι χρήσιμες και στο αδυνάτισμα. Το ρύζι που περιέχουν είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπλέον ο συνδυασμός του ρυζιού με αμπελόφυλλά είναι ιδανικός, αφού οι φυτικές ίνες των αμπελόφυλλων διευκολύνουν την πέψη των υδατανθράκων που περιέχει το ρύζι. Και αυτό το φαγητό ταιριάζει με γιαούρτι.
Tip: Αν χρησιμοποιήσετε αμπελόφυλλα κονσέρβας, μη βάζετε καθόλου αλάτι στο φαγητό γιατί είναι από μόνα τους αλμυρά. Πριν τα χρησιμοποιήσετε πλύνετε με άφθονο νερό.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Ο μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, καλό λίπος, βιταμίνη Β12, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο, ενώ το σκόρδο μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια και προστατεύει από την υπέρταση.
Tip: Αγοράζετε κομμάτια μπακαλιάρου με λευκό κρέας, παχιά σάρκα και καλοσχηματισμένα.
Ταραμοσαλάτα 
Είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή, αν την καταναλώνετε με μέτρο καθώς είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Μην περιμένετε λοιπόν να έρθει η καθαρά Δευτέρα, αν σας αρέσει η ταραμοσαλάτα. Τα συστατικά της ταραμοσαλάτας την καθιστούν ιδιαίτερα θρεπτική. Ο ταραμάς είναι  πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης Α, D , καλίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Ο ταραμάς όμως είναι ιδιαίτερα πλούσιος και σε νάτριο, οπότε η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή από υπερτασικούς ή νεφροπαθείς
Tip: Φτιάξτε την ταραμοσαλάτα με ψωμί, λεμόνι και αρκετή ποσότητα ελαιολάδου, το οποίο βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της.
Φασολάδα 
Είναι ίσως ένα από τα θρεπτικότερα ελληνικά πιάτα. Περιέχει ισορροπημένη ποσότητα λίπους, υδατανθράκων και πρωτεΐνης. Είναι πλούσια σε αμινοξέα, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε και β-καροτένιο. Μια μερίδα καλύπτει την ημερήσια ανάγκη σας σε φυτικές ίνες.
Tip: Βράστε με τη φλούδα τους τα λαχανικά που βάζετε στη φασολάδα ώστε να αποκομίσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά
http://www.exodos.club
www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ