Οι υπερωρίες... κάνουν κακό στην υγεία

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατόπιν έρευνας του University College London και του φιλανδικού Ιατρικού Ινστιτούτου Εργασίας, στην οποία μετείχαν περίπου 2.000 υπάλληλοι βρετανικών υπηρεσιών.


Στην έρευνα μετείχαν ...
1.626 άνδρες και 497 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 47 έτη, οι οποίοι τελούσαν υπό παρακολούθηση από 3,8 μέχρι 7,2 χρόνια. Το 11% των συμμετεχόντων εργάζεται κατά μέσο όρο τουλάχιστον 11 ώρες ημερησίως, ενώ πριν την έρευνα έγιναν εξετάσεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ψυχικής ασθένειας στους μετέχοντες. 

 Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, οι 66 από τους 2.123 μετέχοντες (3,1%) εμφάνισαν βαριάς μορφής κατάθλιψης. Από τους 1.105 συμμετέχοντες που εργάζονται 7 με 8 ώρες την ημέρα βαριά κατάθλιψη παρουσίασαν 38 άτομα, σε 227 με 11 έως 12 ώρες καθημερινό χρόνο εργασίας βαριά κατάθλιψη εμφάνισαν συνολικά 10 άτομα.

Ως εκ τούτου, από την έρευνα προκύπτει ότι οι υπάλληλοι που εκτελούν συστηματικά πολλές υπερωρίες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν βαριάς μορφής κατάθλιψη έναντι όσων δεν κάνουν καθόλου. Παρότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν έδωσε λογικές απαντήσεις για την αύξηση των κρουσμάτων σε άτομα που κάνουν υπερωρίες, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι υπερωρίες οδηγούν σε οικογενειακές συγκρούσεις, μεγαλύτερη κόπωση και περισσότερες ορμόνες του στρες στο αίμα.
..
..
.. http://ergatodikeomata.blogspot.com/ . .
πηγή: .to-periptero.com
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ