Αιμορροΐδες: Aσθένεια του σύγχρονου τρόπου ζωής

Νόσο ταμπού αποτελεί ακόμη και σήμερα η επώδυνη αιμορροϊδοπάθεια
καθώς μόνο το 0,3% των ασθενών επισκέπτονται τον γιατρό για το θέμα, αν και σύμφωνα με...
επίσημα στοιχεία του Βρετανικού Συστήματος Υγείας και της Mayo Clinic στις ΗΠΑ, στις ανεπτυγμένες χώρες η νόσος πλήττει ακόμη και το 85% των ενηλίκων του γενικού πληθυσμού.
Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου οι συνέπειες είναι τεράστιες για την παγκόσμια Υγεία και την Οικονομία, καθώς σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον οικονομολόγο Χρήστο Παπαϊωάννου, υπολογίστηκε με ασφάλεια ότι μόνο στις 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάνονται περισσότερες από 224 χιλιάδες ώρες εργασίας ή 9 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες του πρωκτικού σωλήνα που δεν έχουν καμία σχέση με την αιμορροϊδοπάθεια και γι’αυτό και δεν πρέπει να αφαιρούνται.

Αιμορροϊδοπάθεια είναι η νόσος των αιμορροΐδων που οφείλεται σε άλλα αίτια: Πρόπτωση του βλεννογόνου, κακή κυκλοφορία, υπερτονία του σφιγκτηρικού συστήματος. Θεραπεία πλην της χειρουργικής δεν υπάρχει, ενώ όλες οι σύγχρονες μέθοδοι είναι περίπου ανώδυνες, με άμεση αποκατάσταση της καθημερινή ζωής του ασθενούς, σημείωσαν οι ειδικοί.

Στην αιτιολογία φαίνεται να έχουν σειρά η υπερτονία του σφιγκτηρικού συστήματος που προκαλεί σοβαρή διαταραχή της κυκλοφορίας στην περιοχή και τελικά πρόπτωση του βλεννογόνου. Οι τρεις σύγχρονες χειρουργικές μέθοδοι απευθύνονται κατά σειρά σε αυτές τις κύριες αιτίες και είναι οι εξής: PETER LORD για τον σφιγκτήρα, HAL-RAR για την κυκλοφορία και LONGO για την πρόπτωση του βλεννογόνου.

Τα συμπτώματα της πάθησης είναι δυσκοιλιότητα, αιμορραγία και πόνος ανάλογα με το στάδιο της νόσου.
...ERGATODIKEOMATA

http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_6855.html
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ