Πιο δύσκολα ξεχνιούνται οι άσχημοι

Λένε, ότι ένα όμορφο πρόσωπο δεν το ξεχνάει εύκολα κανείς. Με την άποψη αυτή δεν φαίνεται όμως ότι συμφωνούν γερμανοί ψυχολόγοι, οι οποίοι... πιστεύουν ότι οι όμορφοι άνθρωποι είναι πιο δύσκολα αναγνωρίσιμοι.Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η ελκυστικότητα μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την αναγνώριση προσώπων, εκτός κι αν ένα
όμορφο πρόσωπο ξεχωρίζει για κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Γερμανοί ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο της Jena, πιστεύουν ότι η αναγνώριση όμορφων προσώπων επηρεάζεται και διαστρεβλώνεται από τα συναισθήματα.Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι φωτογραφίες άσχημων προσώπων έμειναν... «πιο αξέχαστες» σε μια ομάδα εθελοντών που συμμετείχε στην έρευνά τους, σε σχέση με εκείνες όμορφων κι ελκυστικών ανθρώπων.Ωστόσο, οι άνθρωποι φαίνεται ότι θυμούνται πολύ εύκολα ένα όμορφο πρόσωπο, με κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, όπως για παράδειγμα αυτό της Αντζελίνα Τζολί.«Η έρευνά μας έδειξε ότι τα άτομα ήταν πιο πιθανό να θυμούνται ένα μη ελκυστικό πρόσωπο, σε σχέση με ένα όμορφο, όταν το τελευταίο δεν είχε κάποιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό» ανέφεραν οι ερευνητές Holger Wiese, Carolin Altmann και Stefan Schweinberger.

Σύμφωνα με τον Dr Wiese, η διαδικασία αναγνώρισης ενός όμορφου προσώπου διαστρεβλώνεται από συναισθηματικές επιρροές, οι οποίες ενισχύουν την αίσθηση της αναγνώρισης σε μεταγενέστερο στάδιο.«Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι αναγνωρίζουμε ένα πρόσωπο, επειδή το θεωρούμε ελκυστικό» ανέφερε ο ίδιος στη Daily Mail.Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Neuropsychologia.

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ