Η ευτυχία είναι στο χέρι μας!


Μια πρόσφατη έρευνα από τον ψυχολόγο Robert Epstein διαπίστωσε ότι το 25% της ευτυχίας μας, εξαρτάται από το πόσο μπορούμε να μειώσουμε το άγχος μας! Το επόμενο λογικό ερώτημα είναι, φυσικά, ποιος...
είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε αυτό.

Στην ερεύνα αυτή συμμετείχαν 3.000 άτομα από 29 χώρες, τα οποία απάντησαν σε ένα ...ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Οι εθελοντές ρωτήθηκαν μεταξύ των άλλων, για το πόσο ευχαριστημένοι είναι και πόσο επιτυχής ήταν η προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Επίσης, εάν χρησιμοποιούν συχνά τεχνικές αναπνοής για να χαλαρώσουν η κάνουν κάτι άλλο.

Η τεχνική διαχείριση του άγχους που λειτούργησε καλύτερα, σύμφωνα με την έρευνα ήταν ο σχεδιασμός. Με άλλα λόγια, «η καταπολέμηση του άγχους πριν καν αρχίσει αυτό, δηλαδή ο σχεδιασμός των πραγμάτων, πριν αυτά συμβούν».

"Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζετε τη μέρα σας, το έτος και τη ζωή σας, έτσι ώστε το άγχος να ελαχιστοποιείτε στην σκέψη σας και τον προγραμματισμό σας ". Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι σχεδόν το 25% της ευτυχίας μας σχετίζεται με την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε το άγχος, λέει ο Epstein.

Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να μάθει κανείς ότι το υπερβολικό άγχος μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από αρνητικές συνέπειες, ψυχολογικά και σωματικά (όπως πονοκεφάλους, ζάλες, διάρροιες, αναποφασιστικότητα κα.)

Άρα λοιπόν χαλαρώνουμε, σκεφτόμαστε θετικά, ελέγχουμε τα γεγονότα γύρω μας και σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα !! Το 25% της ευτυχίας μας το έχουμε στο χέρι..!


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ