Όσα δεν γνωρίζετε για τον ανδρικό αυvανισμό

Αν και οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τον αυvανισμό, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν άγνωστες πληροφορίες που μπορεί να τους προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη...Πρώτα απ’ όλα, ερευνητικά δεδομένα καταρρίπτουν το μύθο που θέλει την πρακτική του αυvανισμού να έχει τα ίδια οφέλη με τη σεξουαλική πράξη. Ενώ η συνουσία έχει
αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους άνδρες, αφού, μεταξύ άλλων, προστατεύει την καρδιά και τον προστάτη, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και μειώνει την αίσθηση του πόνου, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και με τον αυvανισμό. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί ο οργανισμός ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο όταν η εκσπερμάτιση επιτυγχάνεται μέσω της σεξουαλικής πράξης και όταν επιτυγχάνεται μέσω του αυνανισμού. Έχει βρεθεί όμως, ότι ακόμα και η σύσταση του σπέρματος είναι διαφορετική στις δύο περιπτώσεις.
Στη συνέχεια οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο αυνανισμός δεν είναι μια σeξουαλική πρακτική χωρίς κινδύνους, όπως πολλοί νομίζουν. Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει

ο

κίνδυνος μετάδοσης κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, αλλά υπάρχουν μικρότεροι κίνδυνοι όπως είναι για παράδειγμα, οι κίνδυνοι μικροτραυματισμού, ή μικροερεθισμού του δέρματος του πέους. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν η πρακτική γίνει με έντονο, σχεδόν βίαιο τρόπο είναι πιθανό να προκληθεί κάταγμα πέους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση κατά την οποία το πέος διογκώνεται και παίρνει ένα μωβ χρώμα. Οι περισσότεροι άνδρες με κάταγμα πέους υπόκεινται σε χειρουργική διόρθωση.

Στο ερώτημα περί φυσιολογικού αυνανισμού, οι ειδικοί απαντούν ότι το ζήτημα δεν έγκειται στον αριθμό των φορών που κάποιος αυτοϊκαvοποιείται, αλλά στο εάν τελικά η πρακτική αυτή είναι, ή όχι, μέρος μιας υγιούς, ικανοποιητικής ζωής. Εάν για παράδειγμα, ο αυνανισμός γίνεται αιτία για να χάσει κανείς τη δουλειά του, ή να παραμελήσει τη σeξουαλική του σύντροφο, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν θεραπευτή σeξουαλικών διαταραχών. Ο καταναγκαστικός αυνανισμός άλλωστε,

έχει τον ίδιο χαρακτήρα με οποιαδήποτε συμπεριφορά καταναγκαστικού τύπου που δυσχεραίνει τη ζωή ενός ατόμου.

Ακόμα ένα μύθος που καταρρίπτεται είναι αυτός που υποστηρίζει ότι ο αυνανισμός λειτουργεί ως σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνδρες αυνανίζονται έτσι κι αλλιώς, είτε είναι μόνοι τους, είτε βρίσκονται σε μια μη ικανοποιητική σχέση, είτε βρίσκονται σε μια εξαιρετική σχέση. Είναι μια πρακτική που υιοθετούν άσχετα με τις σeξουαλικές συντρόφους. Για πολλούς άλλωστε δεν συνιστά μια αμιγώς σεξουαλική πρακτική, αλλά έναν τρόπο χαλάρωσης και ανακούφισης από το στρες.

Τέλος, οι ειδικοί συμφωνούν πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή του άνδρα από τη στιγμή που με τον τρόπο αυτό οι άνδρες μαθαίνουν τι τους αρέσει κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής πράξης. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως εάν ο αυνανισμός ήταν μια εξίσου δημοφιλής πρακτική στο γυναικείο πληθυσμό, οι γυναίκες θα είχαν πιο ικανοποιητική σeξουαλική ζωή.

Η μόνη εξαίρεση που αναφέρουν, στην οποία ο αυνανισμός δεν ευνοεί την υγιή σeξουαλική ζωή, είναι οι περιπτώσεις των ανδρών που προσκολλούνται σε ένα συγκεκριμένο βαθμό διέγερσης κι απόλαυσης που επιτυγχάνουν με τη βοήθεια του αυνανισμού, σε συνδυασμό με εpεθίσματα πορνογραφικού περιεχομένου, τον οποίο δεν μπορούν να επιτύχουν με τη σεξουαλική σύντροφο.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών όμως, ο αυνανισμός είναι μια υγιής σεξουαλική πρακτική. Οι ειδικοί μάλιστα, τονίζουν πως ανησυχούν περισσότερο για τους άνδρες που δεν αυτοϊκαvοποιούνται, γιατί αυτό μπορεί να είναι σημάδι άγχους, ή σημείο κάποιων προβλημάτων υγείας, παρά για τους άνδρες που αυτοϊκαvοποιούνται συστηματικά.

Πηγή : Κ.Κωνσταντινίδης


               www.adieXodos.gr
>>>
πηγή

                                                 -->
ergasia lefta work live stream money xrimata omorfia gineka igia video tv υγεία χρήματα εργασία λεφτά ίντερνετ γυναίκες  παιδιά  μετρό δουλειά τώρα αστεία  fail you tube foto εισόδημα δικτυακό marketing
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ