Οι top τροφές που απαγορεύεται να ταΐσεις τον σκύλο σου

Κάθεται κάτω από το τραπέζι και σε κοιτάει με τα μεγάλα υγρά του μάτια, σαν να έχει να φάει από πάντα, κουνάει την ουρά του και ικετεύει να του δώσεις να φάει από αυτό που τρως. …και εσύ υποκύπτεις και δίνεις στο σκυλάκι σου, που παίζει το ρόλο του ζητιάνου, από αυτό που τρως! Εκτός όμως από την αγάπη και τη
συντροφικότητα, πρέπει να θυμάσαι πως έχεις και υποχρεώσεις απέναντι του. Η βασικότερη είναι να προσέχεις την υγεία του. Ξέρεις, λοιπόν, τι απαγορεύεται να ταΐσεις τον σκύλο σου;

Υπάρχουν κάποιες τροφές που κρίνονται απαγορευτικές και δεν πρέπει να τις βάλει στο στόμα του, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, που μπορεί να αποβούν μοιραία.

Οι top τροφές που απαγορεύονται να καταναλώσει:

Κρεμμύδια: Σε όποια μορφή και να βρίσκονται ανήκουν στις «κακές» τροφές. Αλλά να θυμάσαι αν καταλάθος καταναλώσει μια μικρή ποσότητα δεν θα του κάνει κακό, σε καθημερινή βάση όμως θα του δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Σοκολάτα: Εκπέμπει μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ακόμη και θάνατο. Μη νομίζεις ότι κινδυνεύει μόνο από την σκουρόχρωμη και η λευκή είναι το ίδιο τοξική.

Σταφύλια: Ο λόγος δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, εμείς οφείλουμε όμως να βάλουμε ένα μεγάλο χ στα σταφύλια. Οι βλάβες που μπορεί να πάθει είναι συνήθως στα νεφρά του με τελική κατάληξη το θάνατο.

Πέτσες, λίπη, κόκαλα: Όσο αρνητικά είναι για την δική μας υγεία τόσο είναι εξίσου και για του σκύλου μας. Τα δικά μας αποφάγια που είναι φουλ στο λίπος μπορεί να του προκαλέσουν παγκρεατίτιδα αλλά και τα κόκαλα όσο περίεργο και αν σου ακούγεται μπορεί να τον κάνουν να πνιγεί.

Τηγανητά: Ενώ το ωμό ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και Ε και ω λιπαρών οξέων, το τηγανητό λάδι προκαλεί κολίτιδα.

Πατατάκια, γαριδάκια και λοιπά σνακ: Συντηρητικά, χρώματα, πολύ αλάτι και ζάχαρη βρίσκονται σε αυτά τα φαγητά. Δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τόσο στη διατροφή τη δική σας, όσο και του σκύλου.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ