Δέκα συνήθη όνειρα και η ερμηνεία των ειδικών

Για ενενήντα περίπου λεπτά με δύο ώρες κάθε βράδυ, κάθε άνθρωπος ονειρεύεται... Μερικές φορές στα όνειρα εκτυλίσσονται καθημερινές ιστορίες, όμως άλλες φορές οι εικόνες κρύβουν αινίγματα και ανησυχίες.«Τα όνειρα είναι μια παγκόσμια γλώσσα που δημιουργεί σύνθετες
εικόνες των συναισθημάτων μας», δηλώνει η ψυχολόγος Σούζαν Μπαράτζια. Η Μπαράτζια εργάζεται για την εταιρεία DreamsCloud, η οποία παρέχει αναλυτικά δεδομένα σχετικά με τα όνειρα και τη σημασία τους.Η ψυχολόγος δηλώνει πως δεν υπάρχει μία και μοναδική ερμηνεία για ένα όνειρο, όμως υπάρχει ένα γενικά αποδεκτό νόημα.

Δείτε ποιες είναι οι ερμηνείες που δίνει για δέκα συνηθισμένα όνειρα.

1. Κυνηγητό Επειδή το άγχος που αισθανόμαστε είναι αρκετά αληθοφανές, είναι πιο εύκολο να θυμόμαστε το όνειρο την επόμενη ημέρα. Συχνά, η αιτία που πυροδοτεί αυτά τα όνειρα πηγάζει από κάτι που μας τρομάζει στην πραγματική ζωή.

2. Νερό Το νερό συχνά αντιπροσωπεύει τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Το κρυστάλλινο νερό ή η φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι μια εικόνα για το πόσο αποτελεσματικά διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας.

3. Πρόσωπα Οι άλλοι άνθρωποι που βλέπουμε στα όνειρά μας είναι μια αντανάκλαση κάθε πτυχής του εαυτού μας. Κάθε άτομο σχετίζεται άμεσα με στοιχεία του χαρακτήρα μας που έχουμε παραμελήσει. Για παράδειγμα, ένα όνειρο που περιλαμβάνει τον ερωτικό σύντροφο συμβολίζει συνήθως ένα κομμάτι του εαυτού μας που δεν έχουμε καλλιεργήσει.

4. Σχολείο ή σχολική τάξη Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της μεταφορικής σημασίας των ονείρων. Ένα σχολικό διαγώνισμα μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα μάθημα ζωής από το παρελθόν μας.

5. Παράλυση Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το σώμα βρίσκεται πράγματι σε κατάσταση παράλυσης κατά τη μετάβαση από το ένα στάδιο του ύπνου στο άλλο και το φαινόμενο αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε ένα όνειρο. Ένα όνειρο στο οποίο δεν μπορούμε να κουνηθούμε μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει την απώλεια ελέγχου που νιώθουμε στην πραγματική ζωή.6. Θάνατος Ο θάνατος στα όνειρα αντιπροσωπεύει τις μεγάλες αλλαγές που βιώνουμε στην πραγματική ζωή.

7. Πτώσεις Οι πτώσεις και το αποτέλεσμά τους αντιπροσωπεύουν την αυτοπεποίθηση που αισθανόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας. Μερικές φορές, αυτά τα όνειρα δίνουν ένα αίσθημα γαλήνης και χαλάρωσης.

8. Μωρά Το μωρό στο όνειρο δείχνει κάτι καινούριο που ήρθε ή θα έρθει στη ζωή μας. Μπορεί να πρόκειται για μια καινούρια δουλειά ή μια καινούρια σχέση.

9. Φαγητό

Το φαγητό συμβολίζει την ενέργεια και τη γνώση και σχετίζεται άμεσα με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για νέα ενδιαφέροντα και αλλαγές. 10. Σεξ Το σεξ στα όνειρα είναι μια απελευθέρωση της ερωτικής επιθυμίας. Τέτοια όνειρα μπορεί επίσης να συμβολίζουν τις στενές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη