Τι ψάχνουν οι εργοδότες όταν προσλαμβάνουν;

Συχνά, οι εργοδότες μπορούν να εντοπίσουν την προοπτική ενός υποψήφιου για μία θέση εργασίας, ανεξάρτητα από την εμπειρία του (ή την έλλειψή της). Το πάθος και η αγάπη σας γι' αυτό που κάνετε, ή γι' αυτό που θέλετε να κάνετε, μπορεί να...

ξεχωρίσει σε κάθε επικοινωνία που έχετε με μία εταιρεία, από μία αίτηση εργασίας, μέχρι την
συνέντευξη και ένα follow-up email. Πολλούς από τους μεγαλύτερους εργοδότες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft και Facebook, εκτιμούν τους αιτούμενους εργασίας που επιδεικνύουν άφθονο πάθος και ενθουσιασμό, που μπορεί να καλλιεργηθεί όταν γίνουν μέλη της εταιρείας. Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που περνάει κάθε ελεύθερο λεπτό του χρόνου του, κάνοντας τζόγκινγκ, μαθαίνοντας Ισπανικά, ψήνοντας κέικ και κάνοντας rock-climbing (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά), τότε έχετε το ζήλο να μαθαίνετε καινούργια πράγματα. Οι εργοδότες έλκονται από τα ανοιχτά μυαλά, τα «σφουγγάρια» που είναι έτοιμα να ρουφήξουν τη γνώση, έτσι κάποιος με μακρόχρονο ενδιαφέρον να μαθαίνει πράγματα, αποτελεί μία ελκυστική πρόσληψη. Δεν θα σας συμβουλεύαμε να καταγράψετε ολόκληρες σειρές από χόμπι στο βιογραφικό σας, όμως πρέπει να κάνετε σαφές το πως τα μυριάδες ενδιαφέροντά σας έχουν διευρύνει το μυαλό σας, έχουν βελτιώσει τις ικανότητές σας στη κοινωνική συναναστροφή και έχουν οδηγήσει σε καινούργιες εμπειρίες ζωής. Τα άτομα που μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα (και χωρίς να παραπονεθούν) στην αλλαγή των εργασιακών συνθηκών, είναι το όνειρο κάθε αφεντικού. Εάν είχατε βρεθεί σ' ένα ρόλο όπου σας ζητήθηκε ξαφνικά να αλλάξετε το επίκεντρό σας ή να αλλάξετε τις προτεραιότητες της δουλειάς σας, έχετε επιδείξει προσαρμοστικότητα.

Ένα παράδειγμα μπορεί να έχει να κάνει με τη μείωση μισθού λόγω της κρίσης, όπου ξαφνικά θα βρεθείτε να κάνετε το ζογκλέρ, αναλαμβάνοντας τη δουλειά που συνήθισαν να κάνουν τρία άτομα. Ή εάν αλλάξατε το αντικείμενο του πτυχίου σας στη μέση της φοίτησης στο πανεπιστήμιο, μπορείτε να το μετατρέψετε αυτό σε κάτι θετικό με το να εξηγήσετε πως προσαρμοστήκατε γρήγορα στις νέες απαιτήσεις χωρίς να υπάρξει καμία έκπτωση στο κίνητρό σας. Αντίθετα, εάν τα φοιτητικά σας χρόνια σχετίζονται με ένα σωρό από περιστασιακές δουλειές που κάνατε ενώ σπουδάζετε, με το να κάνετε σπορ δύο φορές την εβδομάδα, να κάνετε babysitting στα παιδιά των γειτόνων και να έχετε μία δραστήρια κοινωνική ζωή, και αυτό μπορείτε να μετατρέψετε σε κάτι θετικό: Είχες τόνους από κίνητρα, φίλε μου! Χωρίς να έχετε αφήσει ποτέ μία αποτυχία να σας απογοητεύσει, πάντα σηκώνετε πάνω τον εαυτό σας μετά από κάθε αναποδιά. Η επιμονή είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό, ειδικά όταν πολλοί από τους συνομήλικούς σας περνάνε ώρες κολλημένοι στο Xbox. Και σ' αυτές τις αβέβαιες εποχές, η ικανότητα να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες καταστάσεις, θα σας φανεί χρήσιμη. Αυτό είναι δύσκολο να το προσδιορίσετε, όμως είναι μία ικανότητα που παίρνει χρυσό αστέρι από τους εργοδότες. Και το να είστε ο ηγέτης σε μία κοινωνική ή αθλητική ομάδα, μπορεί να φανεί χρήσιμο. Εάν είστε συνηθισμένος στο να υποχρεώνετε ομάδες ατόμων να αναλάβουν δράση ή να τους δίνετε το κίνητρο να λάβουν μέρος, έχετε την ικανότητα να εμπνέεται τους άλλους.

Στο εργατικό δυναμικό, αυτό μεταφράζεται στο χτίσιμο δυνατών σχέσεων, στο να εμπνέετε τους συνεργάτες σας να είναι καλύτεροι και στο να εκπαιδεύετε τον κόσμο (τους μελλοντικούς σας υπαλλήλους) να φτάνουν σε υψηλά στάνταρ.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ