Το ξέρατε γιατί το φαγητό στα αεροπλάνα δεν έχει ωραία γεύση;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το φαγητό, που προσφέρεται κατά τη διάρκεια πολύωρων πτήσεων, δεν έχει την γεύση που θα θέλατε;

Σίγουρα έχετε αποδώσει αυτή τη διαπίστωση στην έλλειψη ποιότητας, υπάρχουν όμως λόγοι που δεν έχετε σκεφτεί….



Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Grant Mickels, τον executive chef και υπεύθυνο των LSG Sky Chefs της Lufthansa, το φαγητό δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα.Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, στα 35.000 πόδια ύψος, το πρώτο πράγμα που χάνουν οι επιβάτες είναι η αίσθηση της γεύσης.

Άρα δεν φταίει η ποιότητα των τροφίμων και των συστατικών τους, αλλά ο τρόπος που καταναλώνεται η τροφή.Το Ινστιτούτο Fraunhofer, μια ερευνητική οργάνωση με έδρα τη Γερμανία, έκανε μια μελέτη σχετικά με το γιατί ένα πιάτο που είναι νόστιμο σε ένα καλό εστιατόριο, είναι τόσο “βαρετό” στον αέρα.

Κάνοντας το πείραμα τους σε καμπίνα αεροσκάφους, αλλά και στο έδαφος, διαπίστωσαν ότι οι διαφορές στη γεύση ήταν εντυπωσιακές.

Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι η ατμόσφαιρα ενός θαλάμου υπό πίεση, που βρίσκεται στα 8.000 πόδια, σε συνδυασμό με τον δροσερό, ξηρό αέρα της καμπίνας, “μουδιάζει” τη γεύση, όπως όταν κάποιος είναι κρυωμένος.

Στην πραγματικότητα, η αίσθηση του αλμυρού και του γλυκού μειώνεται κατά 30% περίπου σε μεγάλο υψόμετρο. Επίσης, δεν βοηθά και το γεγονός ότι η μειωμένη υγρασία στην καμπίνα στεγνώνει τη μύτη και εξασθενίζει τους οσφρητικούς αισθητήρες, που είναι απαραίτητοι για να δοκιμάσετε ένα πιάτο.

Παρόλα αυτά και ο χρόνος, που χρειάζεται ένα γεύμα για να «ταξιδέψει» από το catering στο πιάτο σας, δεν βοηθά, αφού τις περισσότερες φορές τα γεύματα διατηρούνται στην ψύξη για πολλές ώρες και στη συνέχεια σερβίρονται στους επιβάτες.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ