Τα 10 πιο δυνατά ζώα στον κόσμο!

Η δύναμη στα ζώα δεν μετριέται μόνο με τον όγκο ή το βάρος που έχει καθένα από αυτά, αλλά ούτε και από την ισχύ των δοντιών και το δάγκωμα. Εξαρτάται πρωτίστως από το βάρος που μπορεί κάποιο να σηκώσει συγκριτικά με το μέγεθός του. Η έκπληξη, λοιπόν, των δυνατών
του ζωικού βασιλείου είναι μεγάλη όσον αφορά στον δυνατότερο του πλανήτη!

Καφέ αρκούδα Η ursus arctos, γνωστή και πιο απλά σαν καφέ αρκούδα, μπορεί να σηκώσει βάρος πάνω από 500 κιλά. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετικά ισχυρά σαγόνια, ασκώντας πίεση με το στόμα της ίση με 1.250 PSI!

Ανακόντα Μπορεί να σφίξει και να συνθλίψει σώματα εξίσου μεγάλα με το δικό του, δηλαδή βάρους περίπου 250 κιλών!

Βόδι Το βόδι μπορεί να τραβήξει και να σύρει περίπου 900 κιλά, δηλαδή 1,5 φορά το βάρος του. Μάλιστα, το ζώο είναι ικανό να σύρει τεράστια φορτία ακόμη και σε ανώμαλα εδάφη.

Τίγρης Οι τίγρεις μπορούν να κουβαλήσουν περίπου 550 κιλά, δηλαδή δύο φορές το βάρος τους.

Αετός Ο αετός είναι το πιο δυνατό πουλί στον πλανήτη! Μπορεί να σηκώσει περίπου 4 φορές το βάρος του ενώ πετάει.

Γορίλας Ο γορίλας μπορεί να σηκώσει περίπου 2.000 κιλά, δηλαδή όσο το βάρος 30 ανθρώπων.

Αφρικανικός ελέφαντας Μιλώντας για ωμή δύναμη, ο ελέφαντας είναι το πιο δυνατό θηλαστικό ζώο. Συγκεκριμένα, οι αφρικανικοί ελέφαντες μπορούν να φτάσουν σε βάρος περίπου τους 6 τόνους, ενώ μπορούν να κουβαλήσουν μέχρι και 9 τόνους, δηλαδή το βάρος 130 ενήλικων ανθρώπων.

Μυρμήγκι φυλοκόπος Τα μυρμήγκια που μασούν φύλα δέντρων διαθέτουν εξαιρετικά ισχυρά σαγόνια, καθώς μπορούν να μεταφέρουν με αυτά αντικείμενα 50 φορές πιο βαριά απ’ ό,τι τα ίδια.

Το σκαθάρι ρινόκερος Μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Για να το θέσουμε αναλογικά, εάν ένας άνθρωπος είχε τη δύναμη του συγκεκριμένου σκαθαριού θα μπορούσε να σηκώσει αντικείμενα βάρους 59 τόνων.

Το σκαθάρι της κοπριάς Το σκαθάρι Onthophagus taurus, τα αρσενικά πρωτίστως, μπορούν να σηκώσουν 1.140 φορές το βάρος τους!

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ