Δείτε τους λόγους που αρρωσταίνουμε πριν ταξιδέψουμε

Ολλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι περίπου 1 στους 30 νιώθει αδιαθεσία μόλις σταματήσει τη δουλειά και πάει διακοπές!

Ο νόμος του... Μέρφι σε όλο του το μεγαλείο. Όσο είμαστε κλεισμένοι σε ένα γραφείο, όλα είναι μια χαρά, αλλά με το που θα πάρουμε την πολυπόθητη άδεια
ξεκινούν πονοκέφαλοι, φτερνίσματα και ένα σορό συμπτώματα, που δείχνουν ότι κάτι μας… γυροφέρνει.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; 8 λόγοι, που αρρωσταίνουμε με το που θα προγραμματίσουμε κάποιο ταξιδάκι:

Φταίει η δουλειά:Σε συνθήκες στρες –ακόμα και εργασιακού- το σώμα μας παράγει της γνωστές ορμόνες αδρεναλίνη και κορτιζόλη, που–μεταξύ άλλων- μπορούν να μειώσουν την αντίληψη του πόνου και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, από τη μία μπορεί να είμαστε άρρωστοι και να μην το καταλάβουμε και από την άλλη, μόλις χαλαρώσουμε, η «πεσμένη» μας άμυνα να δεχθεί επιθέσεις από ιούς και μικρόβια.

Φταίει το κινητό:Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση smartphones μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμία, υψηλή αρτηριακή πίεση και αϋπνία. Μάλιστα, για τους πραγματικά εξαρτημένους, ο αποχωρισμός από τις αγαπημένες τους συσκευές μπορεί να τους προκαλέσει πραγματικό στρες.

Φταίει το νερό:Μήπως εκεί στις διακοπές ήπιαμε νερό από τη βρύση ή καταναλώσαμε παγάκια από νερό της βρύσης; Εάν ναι, τότε ας σκεφτούμε το ενδεχόμενο της διάρροιας των ταξιδιωτών, που αποτελεί και το συχνότερο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το ταξίδι.Φταίει η δίαιτα: Μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να αποδυναμώσει την άμυνα του οργανισμού.

Φταίει το πολύ φαγητό: Φαίνεται ότι τις πρώτες μέρες των διακοπών τρώμε περισσότερο από ότι συνήθως, γεγονός που προκαλεί δυσφορία.

Φταίει η αφυδάτωση: Η αφυδάτωση προκαλεί στρες στα νεφρά, μυϊκές κράμπες και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Αν, μάλιστα, αυτό συνεχιστεί, είναι πιθανό να οδηγήσει σε θερμική εξάντληση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε θερμοπληξία.

Φταίει η αλλαγή κλίματος: Το στρες, η αλλαγή κλιματολογικών συνθηκών και η ανατροπή της ρουτίνας μας στο φαγητό και τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Φταίει το jet lag: Μαζί με μια ανατροπή του κύκλου ύπνου-αφύπνισης, τα συμπτώματα του jet-lag περιλαμβάνουν τη ναυτία, τη δυσπεψία, τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια, καθώς οι ορμόνες, που είναι υπεύθυνες για τον κύκλο αυτό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πεπτικό μας σύστημα.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ