Οι 14 συνήθειες των ευτυχισμένων μαμάδων

Είναι κάποιες μαμάδες που όσα παιδιά κι αν έχουν, όσο κουρασμένες κι αν είναι, διατηρούν ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη και μία αξιοζήλευτη λάμψη στο βλέμμα.

Πώς τα καταφέρνουν; Μάθαμε τα μυστικά τους και καταλήξαμε πως…
έστω και τα μισά από αυτά να μπορεί να πραγματοποιεί μία μαμά, η διάθεσή της θα ανέβει στα ύψη!

Ζητούν βοήθεια

Οι χαρούμενες μαμάδες δε φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους τους. Αν έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε κάπου τα παιδιά για δύο μέρες για να πάτε μία εκδρομή ή για δύο ώρες, προκειμένου να πάτε σινεμά με τον άνδρα σας, κάντε το! Ζητήστε το ευγενικά από τους παππούδες, από συγγενείς ή στενούς φίλους και απολαύστε λίγες στιγμές χαλάρωσης χωρίς τύψεις.

Βγαίνουν έξω

Βγήκατε καθόλου έξω σήμερα; Ο φρέσκος αέρας, το φως του ήλιου και η φύση είναι από τα στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεση. Οι νέες μαμάδες μπορούν να απολαύσουν όλα τα παραπάνω με μία απλή βόλτα με το καροτσάκι! Μην το σκέφτεστε, λοιπόν. Βγείτε έξω!

Προγραμματίζουν διασκεδαστικά πράγματα

Οι πολύ χαρούμενες μαμάδες κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν χρόνο και χρήματα για διακοπές. Και όταν τα καταφέρουν, πετούν τα ξυπνητήρια, βάζουν στην άκρη τα διαβάσματα και τις υποχρεώσεις και… φέρνουν στη ζωή όλης της οικογένειας τον ήλιο, τα κάστρα από άμμο και τα επιτραπέζια. Μήπως ξαφνικά σκέφτεστε ότι το να βάλετε άλλο ένα πλυντήριο δεν είναι προτεραιότητα;

Κάνουν σεξ

Τον λέτε «αγάπη» σας λέει «μωρό», πόσο κοντά όμως έρχεστε πραγματικά σε καθημερινή βάση; Οι χαρούμενες μαμάδες είναι αυτές που βρίσκουν τη διάθεση για ερωτικά παιχνίδια και που με αυτόν τον τρόπο κρατούν και τον άνδρα τους χαρούμενο.

Τρώνε, κοιμούνται και κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους

Η έλλειψη ύπνου είναι κάτι σαν παράσημο όσων έχουν μωρά, όμως όσο πιο σύντομα βρείτε τρόπο να επαναφέρετε τις οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα στη ζωή σας, τόσο περισσότερο χαρούμενη μαμά θα γίνετε. Και όταν πλέον θα έχετε ξυπνήσει, απολαύστε ένα μπολ με δημητριακά και μπανάνες, αντί για τρεις κούπες καφέ, και δείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε.

Επίσης, μία στο τόσο, ζητήστε από τον άνδρα σας να κρατήσει τα παιδιά για μία –δύο ώρες, προκειμένου να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας: Να μουλιάσετε μέσα στο αφρόλουτρο διαβάζοντας, να κάνετε μανικιούρ ή απλά να πάτε για έναν καφέ με τις φίλες σας!

Κάνουν γυμναστική (όποτε προλαβαίνουν)

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι πολύ χαρούμενες μαμάδες είναι έτσι επειδή παίρνουν ηρεμιστικά. Η αλήθεια, όμως, είναι ακριβώς αντίθετη: Σχεδόν όλες οι χαρούμενες μαμάδες ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να γυμνάζονται. Δεν είναι περίεργο. Οι επιστήμονες λένε και ξαναλένε πόσο ωφέλιμη είναι η γυμναστική τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία, αφού βοηθά τον οργανισμό να εκκρίνει τις «ορμόνες της χαράς» ενδορφίνες. Επιπλέον, η γυμναστική βοηθά τη μαμά να νιώσει καλύτερα με το σώμα της, αλλά και να περάσει λίγο διασκεδαστικό χρόνο με ενήλικες. Πώς να μη νιώθει πιο χαρούμενη μετά;

Βοηθούν τους γύρω τους

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι μαμάδες προσφέρουν -και με το παραπάνω- στην οικογένειά τους. Οι περισσότερες ευτυχισμένες μαμάδες, όμως, είναι εκείνες που ενδιαφέρονται και για τους άλλους. Που πηγαίνουν ένα ταψί με φαγητό σε μία άπορη οικογένεια ή που βοηθούν με τις δουλειές έναν ηλικιωμένο γείτονα. Με τον τρόπο αυτόν, άλλωστε, διδάσκουν και στα παιδιά τους να είναι εξίσου δοτικά.

Αγαπούν αυτά που έχουν

Οι πιο χαρούμενες μαμάδες δεν συγκρίνουν και δεν ανταγωνίζονται. Ούτε εκείνες, ούτε τα παιδιά τους, ούτε τα αυτοκίνητά τους ή τα σπίτια τους πρέπει να είναι να καλύτερα, τα πιο καινούργια, τα πιο χαριτωμένα, τα πιο έξυπνα ή τα πιο καθαρά. Η ζήλεια και ο φθόνος είναι συχνές αιτίες που κάνουν κάποιες μαμάδες να μην είναι ευτυχισμένες. Θυμηθείτε, όμως, την φράση του Επίκτητου: Το να νιώθεις ικανοποίηση είναι σπουδαιότερο από τα πλούτη, γι’αυτό αγάπα αυτό που έχεις.

Βγαίνουν πού και πού με τις φίλες τους

Οι πολύ χαρούμενες μαμάδες έχουν πολύ στενές φίλες-μαμάδες. Το να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνη στον στίβο της μητρότητας δημιουργεί ανακούφιση. Από τα πιο απλά καθημερινά ζητήματα, στο πιο σοβαρά, οι φίλες με παιδιά μπορούν πραγματικά να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Είναι, ίσως, οι μόνες που θα ακούσουν υπομονετικά τα πάντα για τα κακά του μωρού, τα πρώτα του δόντια και τους προβληματισμούς σας για τον παιδικό σταθμό που πρέπει να επιλέξετε. Έτσι, προσπαθήστε να τις βλέπετε όσο πιο συχνά μπορείτε, με ή χωρίς τα παιδιά.

Παίζουν με τους κανόνες

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι αυτός που θέτει τους κανόνες, είναι ότι μόνο εσύ μπορείς να τους σπας. Έτσι, μία φορά στο τόσο, οι χαρούμενες μαμάδες επιτρέπουν στα παιδιά να κάνουν μικρές «ζαβολιές». Για παράδειγμα, σταματούν στο αγαπημένο τους φαστφουντάδικο κατά την επιστροφή τους από τον οδοντίατρο ή τους επιτρέπουν να κάνουν μπάνιο με τον σκύλο τους στον κήπο. Μερικές φορές χρειάζονται κάποιες στιγμές «μαγείας», έτσι για να σπάει η μονοτονία.

Χωρίζουν και διαλέγουν

Οι χαρούμενες μαμάδες χωρίζουν πού και πού τα αδέρφια και περνούν λίγο χρόνο με το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά. Χωρίς να τους διακόπτουν, χωρίς να πρέπει να κάνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα και χωρίς αδερφικούς καβγάδες. Τι χαρά!

Συγχωρούν και ξεχνούν

Όλοι θέλουν να γίνουν οι ιδανικοί γονείς και προσπαθούν να τα κάνουν πάντα, όλα σωστά. Και για όλους έρχεται η στιγμή που χάνουν την υπομονή τους, που δεν είναι συνεπείς και που δωροδοκούν διαρκώς τα παιδιά με γλυκά. Με το να κατηγορείτε και να τιμωρείτε τον εαυτό σας για αυτή την ασταθή συμπεριφορά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να χάνετε πολύτιμο χρόνο από τα παιδιά. Οι πολύ χαρούμενες μαμάδες γνωρίζουν ότι ακόμα και οι καλύτεροι γονείς έχουν πολύ κακές μέρες. Αφήνουν, λοιπόν, αυτές τις μέρες να περάσουν και συνεχίζουν με τη γυμναστική και τον προγραμματισμό των διακοπών τους.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ποτέ ότι τόσο οι κακές όσο και οι καλές στιγμές δεν διαρκούν για πάντα. Γι’αυτό φροντίστε να κρατάτε όσο πιο ζωντανές γίνεται αυτές που σας δίνουν χαρά.

Γελούν μέχρι δακρύων

Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τις μαμάδες τους να γελούν. Οι έρευνες, μάλιστα, δείχνουν ότι ακόμα και «με το ζόρι» να γελά κανείς, ο εγκέφαλος παίρνει εντολή να παράγει τη χημική ουσία σεροτονίνη που ενισχύει την καλή διάθεση. Το γέλιο, άλλωστε, είναι μεταδοτικό, οπότε με το να γελάτε εσείς θα κάνετε και τα παιδιά σας να γελούν και αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα μυστικά των πολύ χαρούμενων μαμάδων.

Αγκαλιάζουν και φιλούν

Οι χαρούμενες μαμάδες αγκαλιάζουν και είναι τρυφερές με τα παιδιά τους με κάθε ευκαιρία. Μην χάνετε αυτές τις στιγμές όσο είναι μικρά, γιατί μεγαλώνοντας θα τις δείτε να εξαφανίζονται. Άλλωστε, ποια μαμά δεν θέλει να διδάξει και στο παιδί της να είναι τρυφερό και να εκφράζει με κάθε τρόπο τα συναισθήματά του.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη