Κακοσμία στο στόμα; Ορίστε τι μπορεί να φταίει...

Βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας... και χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα, όμως η κακοσμία του στόματος επιμένει. Τι μπορεί να φταίει;

Σύμφωνα με τον Αμερικανό οδοντίατρο
Χάρολντ Κατζ, μπορεί για τη δυσάρεστη μυρωδιά να ευθύνεται η ίδια η γλώσσα σας.

Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στα εκατομμύρια βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα και τα οποία τρέφονται από υπολείμματα, παράγοντας στη συνέχεια δύσοσμες θειούχες ενώσεις.

Όταν η επιφάνεια της γλώσσας δεν είναι λεία, τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα μπορούν πιο εύκολα να «κρυφτούν» και να παράγουν ανενόχλητα δύσοσμες ουσίες.

Η γλώσσα μας μοιάζει με ένα χάρτη και η «τοπογραφία» της καθορίζει πόσο έντονη θα είναι η κακοσμία του στόματος.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο τραχιά είναι η γλώσσα, με βαθιές αυλακώσεις και ρωγμές, τόσο πιθανότερο είναι να εμφανιστεί το πρόβλημα της κακοσμίας. Οι κοιλότητες στη γλώσσα είναι το ιδανικό περιβάλλον για να κρυφτούν και να αναπαραχθούν τα βακτήρια. Εάν η γλώσσα έχει λευκή ή κιτρινωπή επίστρωση, πρόκειται για υπολείμματα που έχουν αφήσει τα βακτήρια επάνω σε αυτήν.

tongue 2 bad breath

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η γλώσσα διαθέτει θηλές, μικροσκοπικές ίνες στην επιφάνειά της, μεγαλύτερες σε μήκος από το κανονικό. Όσο μεγαλύτερες είναι οι θηλές, τόσο πιο τραχιά είναι η γλώσσα και επομένως τόσο πιο εύκολο είναι να αναπαραχθούν τα βακτήρια. Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ