Παιδί και μικρόβια σημειώσατε 1-0

Δεν υπάρχουν μεγάλα μυστικά, μόνο απλοί κανόνες υγιεινής και γενικότερη προσοχή στην καθημερινότητα. Κάπως έτσι θα το γλιτώσετε από ιώσεις και λοιπές αρρώστιες κατά τους χειμερινούς μήνες... Αν έχετε νεογέννητο μωρό, να επιτρέπετε σε καλεσμένους και άλλα
παιδάκια να έρχονται σε επαφή μαζί του μόνο αν έχουν πρώτα πλύνει τα χέρια τους. Σε διαφορετική περίπτωση, να το αποτρέπετε ευγενικά.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχει πάντα καθαρά χεράκια και το ίδιο το μικρό σας αγγελούδι. Κι αν κάποια στιγμή, για κάποιο λόγο, δεν είναι εφικτό να του τα πλύνετε με νεράκι, υπάρχει και η λύση που ακούει στο όνομα υγρά μαντιλάκια.

Να καθαρίζετε συχνά και να αερίζετε επαρκώς το σπίτι, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Έτσι, ανανεώνεται ο αέρας στο χώρο και μειώνονται οι πιθανότητες για ιώσεις.

Φροντίστε επιμελώς το δερματάκι του μωρού, μιας και οι ερεθισμοί επιτρέπουν την είσοδο μικροβίων στον οργανισμό.

Οι επισκέψεις σας από κοινού με το παιδί σε πολυσύχναστους, κλειστούς χώρους καλό είναι να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες, ιδιαίτερα σε περιόδους που παρατηρείται έξαρση ιώσεων.

Τι κι αν πρόκειται για τον καλύτερό του φίλο, τον οποίο λαχταρά να συναντήσει; Αν είναι άρρωστος ή έστω γνωρίζετε ότι στο σπίτι του θα είναι άλλα άρρωστα παιδάκια, αποφύγετε να πάτε επίσκεψη με το παιδί σας.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη