Τα χρήματα στα κρατικά ταμεία τελειώνουν στις 5 Δεκεμβρίου



άδεια ταμεία, δημόσιοι υπάλληλοι, μισθοδοσία, μισθοί, συντάξεις, ταμιακά αποθέμα
Με απελπισία παρακολουθεί το οικονομικό επιτελείο τα ταμειακά αποθέματα της χώρας καθώς στο...
 κρατικό θησαυροφυλάκιο υπάρχουν μετρητά που μόλις και μετά βίας καλύπτουν την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων που θα καταβληθεί αυτή την εβδομάδα.

Αν δεν ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης της 6ης δόσης, τα χρήματα θα έχουν εξαντληθεί το αργότερο μέχρι τις  5 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια το Δημόσιο θα υποχρεωθεί σε άτυπη στάση πληρωμών. Το σενάριο δείχνει εφιαλτικό αλλά δεν μπορεί  πλέον να αποκλειστεί μετά την συνεχιζόμενη καθυστέρηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση των 8 δισεκατομμυρίων  από το πρώτο πακέτο βοήθειας στη χώρα μας.

Αν τα πράγματα πάρουν αυτή τη δυσμενή τροπή τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα «παγώσει» η μισθοδοσία του Δημοσίου που καταβάλλεται μεταξύ 12 με 14 Δεκεμβρίου  ενώ θα υπάρξει αδυναμία καταβολής των συντάξεων αλλά και του δώρου των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους.

Ήδη, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας προχθες στο ΣΚΑΙ  επιβεβαίωσε αυτό το σενάριο για τις συντάξεις του Δεκεμβρίου ενώ οι κρατικές οικονομικές υπηρεσίες έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να πληρώνουν ακόμα και για είδη πρώτης ανάγκης αφού οι προμηθευτές ζητούν  μετρητά που δεν υπάρχουν.
http://ergatodikeomata.blogspot.com/

 http://24wro.blogspot.com/2011/11/sos-5.html#ixzz1ePWwB5T8
Νεότερη Παλαιότερη