Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα η σειρά μας

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα η σειρά μας
Δεν επιδιώκουμε μια βιαστική, αλλά μια πραγματική λύση για την Ελλάδα, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όσα της αναλογούν και έχει επιδείξει αποφασιστικότητα, οπότε τώρα είναι οι πιστωτές αυτοί που πρέπει να κάνουν το ίδιο, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Δεν επιδιώκουμε μια βιαστική λύση, αλλά
μια πραγματική λύση», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ζήτησε από τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης τη λήψη μιας «καθοριστικής» πολιτικής απόφασης που θα καθιστά σαφές την συνέχιση της στήριξης της Ευρώπης προς την Ελλάδα.
Μια πολιτική συμφωνία «είναι πιθανή και επιθυμητή για να επιτραπεί η συνέχιση του ελληνικού προγράμματος, η ακεραιότητα της ευρωζώνης και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν θεωρεί πιθανή την λήψη τελικής απόφασης για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας αλλά σημείωσε πως η σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να ανταποκριθεί στις «υπεύθυνες» και «τολμηρές» αποφάσεις των Ελλήνων ηγετών αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας. Μπορεί αν χρειαστεί νέα συνάντηση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για την λήψη τελικής απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης της Ελλάδας.

«Μετά την ψηφοφορία των μέτρων στην ελληνική Βουλή αυτή την εβδομάδα που αντιπροσωπεύουν τεράστιες θυσίες… πρέπει να είμαστε θετικοί», σημείωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, ενώ πρόσθεσε «Σήμερα η στάση μου και η στάση της γαλλικής κυβέρνησης θα είναι θετική και εποικοδομητική. Μπορεί να μην επιλύσουμε σήμερα όλα τα θέματα, κάτι πολύ πιθανό, αλλά θα πρέπει να κινηθούμε προς μια πολιτική συμφωνία».
..
..
                                                                   --> ...
                                         
 Δωρεάν αγγελίες . Κάνε κλικ στην εικόνα και ξεκίνα τώρα!  
Flying bat in a marquee                                                                                                   








.. ergatodikeomata.blogspot.com/ .
tsantiri.gr/.
Νεότερη Παλαιότερη