Έρευνα για τον θάνατο μπλόγκερ στα χέρια της αστυνομίας

Σε βίαιο σοκ ενδέχεται να οφείλεται ο θάνατος του Ιρανού...
μπλόγκερ Σατάρ Μπεχεστί στις 3 Νοεμβρίου και ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στην Τεχεράνη... σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Ιράν.

Ο Μπεχεστί συνελήφθη στις 30 Οκτωβρίου, αφού μάλιστα είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του, και είχε καταγγείλει στο

μεσοδιάστημα μέχρι το θάνατό του ότι είχε υποστεί βασανιστήρια.

Επρόκειτο για σφοδρό επικριτή του ιρανικού καθεστώτος, ο οποίος πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει ως «σφαγείο» την ιρανική δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής Μεχντί Νταβαταγκαρί επέρριψε ανοιχτά ευθύνες για το θάνατο του μπλόγκερ στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της χώρας.

«Δυστυχώς οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κράτησαν τον κατηγορούμενο χωρίς δικαστική εντολή σε ένα κέντρο κράτησης, κάτι το οποίο είναι εντελώς παράνομο», δήλωσε ο Νταβαταγκαρί, ειδικός εκπρόσωπος του ιρανικού κοινοβουλίου για την υπόθεση.

Η εισαγγελία της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του Μπεχεστί «οφείλεται μάλλον σε σοκ το οποίο υπέστη έπειτα από χτύπημα ή χτυπήματα σε ευαίσθητα σημεία του σώματός του ή από υπερβολική ψυχολογική βία», ενώ διαβεβαίωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται «χωρίς διακοπή».

Ήδη επτά άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για εμπλοκή στην υπόθεση βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ σύμφωνα με ιρανό δικαστικό, σε πέντε σημεία του σώματος του Μπεχεστί, κατά την ιατροδικαστική εξέταση, εντοπίσθηκαν μώλωπες.

..
..
                                                                   --> ...
                                         
 Δωρεάν αγγελίες . Κάνε κλικ στην εικόνα και ξεκίνα τώρα!  
Flying bat in a marquee                                                                                                   








.. ergatodikeomata.blogspot.com/ .
24wro.blogspot.gr/ .
Νεότερη Παλαιότερη