Δείτε πού έκρυβε τους μετανάστες το κύκλωμα με το τουριστικό λεωφορείο

Σκοπός του κυκλώματος ήταν να προωθεί παράνομους μετανάστες, από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, φυσικά με... το αζημίωτο! Οι αστυνομικοί, μετά από πολύμηνες έρευνες, κατάφεραν να συλλάβουν στη Θεσσαλονίκη, πέντε μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 28, 44, 58, 49 ετών και έναν αλλοδαπό 51 ετών, ο οποίος ήταν ηγετικό στέλεχος.
Επίσης, συνελήφθησαν άλλα 23 άτομα, τα οποία έκαναν τους... επιβάτες στο τουριστικό λεωφορείο,

που στην πραγματικότητα ήταν γεμάτο με... κρυμμένους μετανάστες. Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα είχε φτιάξει μέσα στην οροφή του τουριστικού λεωφορείου τις ειδικές κρύπτες.

Μέσα σε αυτές, έβαζε και μετέφερε τους παράνομους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το τουριστικό λεωφορείο, ακολουθούσε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, για να μοιάζει με... αληθινό και νόμιμο ταξίδι, μέσα στο λεωφορείο υπήρχαν και 23 εικονικοί επιβάτες, συνεργοί του κυκλώματος, οι οποίοι φυσικά, πήραν κάτι για τον... κόπο τους. Μέσα στις κρύπτες που βλέπετε στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν 19 μετανάστες να ταξιδεύουν κρυμμένοι.

Πρόκειται για 12 γυναίκες και 7 άντρες, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα μας. Οι διακινητές έπαιρναν 3.000 ευρώ το "κεφάλι"

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι μετανάστες, με αφετηρία την Αθήνα, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη μέσα σε κλειστό φορτηγό τύπου mini – VAN και τελικός προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Εκεί, όταν θα έφταναν, θα πλήρωναν ως αντίτιμο της διακίνησης 3.000 ευρώ έκαστος. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η ομάδα είναι 57.000 ευρώ. Σε έρευνες που ακολούθησαν στα δύο αυτοκίνητα, σε τουριστικό πρακτορείο ιδιοκτησίας 40χρονου μέλους της οργάνωσης που αναζητείται, καθώς και σε ελέγχους που έγιναν στους συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα: Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.


               www.adieXodos.gr
>>>
πηγή


Νεότερη Παλαιότερη