4 τροφές που προλαμβάνουν το εγκεφαλικό

9Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του εγκεφαλικού...Αν και η κληρονομική προδιάθεση επηρεάζει την εκδήλωση καρδιαγγειακών

παθήσεων, μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας αν τρώμε σωστά και

ισορροπημένα. Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που προτείνουν οι ειδικοί και γιατί.

1. ΣοκολάταΜελέτη που πραγματοποιήθηκε στη

Σουηδία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Neurology δείχνει

ότι η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται άμεσα με το μειωμένο κίνδυνο

εγκεφαλικού στους άνδρες.2. Προϊόντα ολικής άλεσηςΤα

προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στη μείωση του κινδύνου ισχαιμικού

επεισοδίου στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA). O κίνδυνος για τις γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά προϊόντα ολικής άλεσης είναι

μειωμένος κατά 30-40%.3. ΕσπεριδοειδήΟι αντιοξειδωτικές

ουσίες που περιέχουν τα εσπεριδοειδή επίσης μειώνουν τον κίνδυνο

εγκεφαλικού στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε

70.000 γυναίκες και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stroke.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα

εσπεριδοειδή έχουν κατά 19% μειωμένες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό.4. Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαράΟι ενήλικες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών με χαμηλά

λιπαρά για πολλά χρόνια έχουν κατά 12% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν

εγκεφαλικό. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη D που περιέχουν τα

γαλακτοκομικά ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση κι έτσι προστατεύει από τα

καρδιαγγειακά νοσήματα.

24wro

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη