Μπαράζ συλλήψεων για κροτίδες σε όλη τη χώρα

Αλματωδώς αυξάνουν καθημερινά οι συλλήψεις εμπόρων που διακινούν παράνομα βεγγαλικά, κροτίδες και παιδικά αθύρματα σε όλη την Ελλάδα, με μεγάλες ποσότητες να κατάσχονται από τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες. Μόνο…

στα Χανιά, κατασχέθηκαν συνολικά 15.078 κροτίδες που θα έκαναν την Ανάσταση… εκρηκτική!

Τα παράνομα βεγγαλικά βρέθηκαν μετά από έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Ασφαλείας στα σπίτια και τα οχήματα τριών νεαρών Ελλήνων ηλικίας 18, 17 και 18 χρόνων και ενός… 75χρονου, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας. Μαζί με τους… ξηρούς καρπούς διέθετε και πυροτεχνήματα ένας 23χρονος έμπορος στο Ηράκλειο! Στο πρατήριο ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων που διατηρεί, οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. που έκαναν έλεγχο κατέσχεσαν 3.264 παιδικά αθύρματα και ο καταστηματάρχης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Άλλα 1.448 παιδικά αθύρματα κατασχέθηκαν μέσα σε ένα παντοπωλείο σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, όπου έκαναν έρευνα αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών. Η 36χρονη ιδιοκτήτρια που τα διέθετε προς πώληση συνελήφθη και προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Ένας 67χρονος συνελήφθη στη Χαλκίδα, όταν άνδρες της Ασφαλείας κατέσχεσαν στο μίνι μάρκετ όπου εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος τέσσερα πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων με 55 καψύλλια πυροδότησης, 40 φωτοβολίδες, 110 κροτίδες, 13 βεγγαλικά, 957 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα και δυο καπνογόνα. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 38χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος που κατηγορείται, όπως και ο 67χρονος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα μια και στο μαγαζί κατασχέθηκαν ακόμη 87 λαθραία πακέτα τσιγάρων και δύο πακέτα καπνού 100 γραμμαρίων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Το Ι. Χ. φορτηγό του αδελφού του χρησιμοποιούσε για να κρύβει τα 5.015 κροτίδες και παιδικά αθύρματα που σκόπευε να διακινήσει στην αγορά της Αμφιλοχίας, ένας 52χρονος καταστηματάρχης που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου! Στην πόλη της Κέρκυρας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 58χρονος ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης στην οποία εντοπίστηκαν 105 κουτιά με πυροτεχνήματα τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια. Ο 58χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη