Αυτές είναι οι τροφές που μας χαρίζουν… δροσερή αναπνοή

Υπάρχουν τροφές που καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος; Οι ειδικοί λένε πως ναι. Ας τις γνωρίσουμε και ας τις εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχετε μια συνάντηση ή ραντεβού και να συνειδητοποιείτε ότι η αναπνοή σας μυρίζει άσχημα. Το τι τρώτε και η κακή στοματική υγιεινή, αποτελούν τις δύο κύριες αιτίες της κακοσμίας του στόματος και της δυσάρεστης αναπνοής.Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά πάνω από 600 είδη βακτηρίων ζουν μέσα στο στόμα. Πολλά παράγουν δύσοσμα αέρια, καθώς αφομοιώνουν τα μικροσκοπικά σωματίδια τροφής που μένουν ανάμεσα στα δόντια και τη γλώσσα. Μερικά από τα πιο δυσάρεστα αέρια που παράγονται από τα βακτήρια του στόματος, είναι ενώσεις θείου, οι οποίες σχηματίζονται κατά τη διάσπαση των πρωτεϊνών. Το σκόρδο και το κρεμμύδι για παράδειγμα, περιέχουν πολλές ενώσεις θείου. Η σωστή στοματική υγιεινή, η οποία περιλαμβάνει βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος, ξέπλυμα, καθαρισμό της γλώσσας και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα.

Είναι αποτελεσματικά τα προϊόντα του εμπορίου;

Ακόμη και με καλή στοματική υγιεινή, μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα κακοσμίας στο στόμα. Ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό δαπανάται κάθε χρόνο στον κόσμο, για προϊόντα που φρεσκάρουν την αναπνοή, όπως τσίχλες και καραμέλες. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα λειτουργούν μόνο για να καλύψουν προσωρινά τις οσμές.Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας, αν θέλετε να νικήσετε μια και καλή την κακή αναπνοή. Εάν ακόμη και τότε το πρόβλημα επιμείνει, καλύτερα να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

1. Τσάι

Για δροσερή αναπνοή, δοκιμάστε να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρου ή πράσινου τσαγιού χωρίς ζάχαρη, μπορεί να αποτρέψει την κακή αναπνοή. Και τα δύο είδη τσαγιού περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν την κακή αναπνοή -το πράσινο τσάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά γιατί η επεξεργασία του γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Pace για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού ήταν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων βακτηρίων του στόματος, προλαμβάνοντας την ανάπτυξή τους. Οι πολυφαινόλες επίσης, μειώνουν τις δυσάρεστες ενώσεις θείου.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη