Επίθεση «καμικάζι» στη Σομαλία

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο λιμάνι Κισμάγιο της νότιας Σομαλίας, όταν καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο σπίτι ενός σημαντικού πολέμαρχου που καταδιώκει τους αντάρτες σεμπάμπ, σε αυτό το παλιό προπύργιο των Σομαλών ισλαμιστών….

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά την είσοδό μου στο σπίτι. Οι φρουροί μου είδαν έναν άνδρα που προσπαθούσε να μπει ανάμεσά τους και όταν τον ρώτησαν τι έκανε εκεί, αυτός ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, μεταξύ τους ένα παιδί και τραυματίζοντας ακόμη επτά», δήλωσε ο ίδιος ο πολέμαρχος Ιφτίν Χάσαν Μπάστο, ο οποίος διασώθηκε.

Σύμφωνα με τον Αλί Μοχάμεντ, κάτοικο του Κισμάγιο, «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που πτώματα πετάχτηκαν από το σπίτι».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάστο κατηγόρησε τους σεμπάμπ, δηλώνοντας ότι οι άνδρες του είχαν συγκρουστεί με ισλαμιστές μαχητές έξω από το Κισμάγιο και ότι ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές.

Η πόλη Κισμάγιο και το λιμάνι της, σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τους ισλαμιστές σεμπάμπ όταν τελούσε υπό τον έλεγχό τους, περιήλθε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 ύστερα από σφοδρές μάχες μεταξύ αντιπάλων πολεμάρχων στον έλεγχο των κενυατικών δυνάμεων, συμμάχων της τοπικής πολιτοφυλακής Ρας Καμπόνι η οποία ελέγχει την περιοχή και στην οποία προσχώρησε ο Μπάστο.

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη