Με κινητοποιήσεις η πρεμιέρα των ανοιχτών καταστημάτων κάθε Κυριακή

Εν μέσω κινητοποιήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων στις τρεις περιφέρειες που προβλέπει ο νόμος (Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Νότιο Αιγαίο).

Η Ομοσπονδία…

Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα ενώ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Ερμού στο ύψος της Καπνικαρέας.

Σύμμαχοι των ιδιωτικών υπαλλήλων εμφανίζονται δια των συνδικαλιστικών τους ενώσεων μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματοβιοτέχνες, οι οποίοι έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, μάλιστα, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους – σε συνεργασία με τους

ιδιωτικούς υπαλλήλους – να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της σχετικής απόφασης. Παράλληλα καλούν τα μέλη τους να μην ανοίξουν ρολά σήμερα στα καταστήματά τους παρά το δικαίωμα που τους δίνει η απόφαση.

Προς επίρρωση των επιχειρημάτων της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επικαλείται και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στις επτά Κυριακές από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και το Μάιο του 2014, ούτε ο τζίρος αυξήθηκε, ούτε ο όγκος πωλήσεων ούτε και η απασχόληση ή οι μισθοί στην ελληνική αγορά.

Από την άλλη μεριά, πάντως, ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, που εκπροσωπεί τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με ανακοίνωσή του σήμερα, κάλεσε τις επιχειρήσεις-μέλη του να ανοίξουν κανονικά τα μαγαζιά την Κυριακή, «εφόσον το επιθυμούν», όπως τονίζεται.

Κύκλοι των μεγάλων αλυσίδων αναφέρονται σε «αναχρονιστικές λογικές από τους μικρομεσαίους εμπόρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς χιλιάδες πολίτες επιβράβευσαν με την παρουσία τους το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας όχι μία ή δύο, αλλά περισσότερες φορές».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η περίοδος των θερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως και τις 30 Αυγούστου.

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη