Στο κόκκινο η ένταση στην ανατολική Ουκρανία

Η κρίση στο μέτωπο της Ουκρανίας παραμένει στο κόκκινο και το ψυχροπολεμικό κλίμα με τη Δύση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Με επίδειξη προσωπικής και κρατικής ισχύος απάντησε χθες, ο Βλάντιμιρ Πούτιν με αφορμή…

τον εορτασμό για την ημέρα του ρωσικού στόλου.

Ο Ρώσος πρόεδρος αφού παρακολούθησε την παρέλαση των αρμάτων και τις αεροπορικές επιδείξεις προανήγγειλε τη ναυπήγηση 60 νέων πλοίων.

Παράλληλα, ο Πέτρο Ποροσένκο επιθεώρησε κέντρο εκπαίδευσης του στρατού και προσπάθησε να ενθαρρύνει μάχιμους και κοινή γνώμη, δηλώνοντας πως «η Ουκρανία δεν αντιμετωπίζει εμφύλιο, αλλά ξένη εισβολή».

Συμφωνία Λαβρόφ – Κέρι για κατάπαυση του πυρός

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Κυριακή πως «είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η άμεση κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία».

Εντωμεταξύ, η Ουάσινγκτον και χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τους φιλορώσους αποσχιστές, οι οποίοι μάχονται εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, ενώ από την πλευρά της η Μόσχα αρνείται την όποια ανάμιξή της.

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι έρευνες για το Boeing

Πληθαίνουν τα σημάδια ότι η επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία έχει βαλτώσει αυξάνοντας την οργή των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Η ηγεσία των φιλορώσων αυτονομιστών και η κυβέρνηση της Μαλαισίας ενώ είχαν συμφωνήσει να μεταβούν στο σημείο της πτώσης του Boeing εμπειρογνώμονες και διεθνής αστυνομική δύναμη, φαίνεται πως για την ώρα αυτό είναι αδύνατο.

Οι αρχές από την Ολλανδία σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν ότι «εμποδίζονται προς το παρόν από τις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται στη γύρω περιοχή».

Ενισχύεται το σενάριο της κατάρριψης

Οι Ερευνητές που ασχολούνται με την εξέταση των «μαύρων» κουτιών ανακοίνωσαν, το απόγευμα της Κυριακής, ότι τα πρώτα αποτελέσματα ενισχύουν το σενάριο πως το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών κατερρίφθη από χτύπημα πυραύλου.

Μάλιστα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρίχνει περισσότερο φως στα αίτια της πτώσης του Boeing, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από δορυφορικές φωτογραφίες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξαν πυρά πυροβολικού από το έδαφος της Ρωσίας εναντίον στόχων εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές, για την ώρα, τηρούν σιγή ιχθύος.

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη