Οι αντάρτες απειλούν να εγκαταλείψουν τα όπλα

Oι οργανώσεις των ανταρτών που μάχονται στη βόρεια και ανατολική Συρία απείλησαν σήμερα να εγκαταλείψουν τα όπλα εάν δε λάβουν βοήθεια από την αντιπολίτευση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού…

Κράτους (ΙΚ). Εμείς, οι επικεφαλής των ταξιαρχιών και των ταγμάτων (…) δίνουμε μια εβδομάδα διορία στον Εθνικό Συνασπισμό, στην προσωρινή κυβέρνηση (…) και σε όλους τους οργανισμούς της συριακής Επανάστασης προκειμένου να στείλουν ενισχύσεις και βοήθεια» αναφέρεται σε μια ανακοίνωση. Εάν η έκκλησή μας δεν εισακουστεί, θα εγκαταλείψουμε τα όπλα και θα απομακρύνουμε τους μαχητές μας» από το πεδίο προστίθεται στο κείμενο.

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε 3 ημέρες μετά τη διακήρυξη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), που πραγματοποιεί επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, ενός χαλιφάτου.

Οι οργανώσεις που υπέγραψαν την ανακοίνωση είναι τοπικές ομάδες ανταρτών στις περιοχές όπου μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες εναντίον του ΙΚ, κυρίως στο Ντέιρ Εζόρ (στην ανατολική Συρία στα σύνορα με το Ιράκ), το Χαλέπι και τη Ράκα (στα βόρεια). Η λαϊκή μας Επανάσταση (εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ) (…) απειλείται σήμερα από το Ισλαμικό Κράτος, ειδικά μετά την ανακοίνωση του χαλιφάτου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ΙΚ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Συρία την άνοιξη του 2013. Από τότε έχει καταλάβει την πόλη Ράκα στο βόρειο τμήμα της χώρας της χώρας, μεγάλες εκτάσεις της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ και ορισμένες θέσεις στην επαρχία Χαλέπι.

Αρχικά οι αντάρτες στη Συρία είχαν αποδεχθεί την παρουσία στις τάξεις τους του ΙΚΙΛ στη μάχη εναντίον της κυβέρνησης του Άσαντ, στη συνέχεια ωστόσο στράφηκαν ενάντια σε αυτήν την οργάνωση τζιχαντιστών εξαιτίας των συστηματικών ακροτήτων που διαπράττει και των ηγεμονικών της φιλοδοξιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη