Διαγραφή 2 βουλευτών στην ΠΓΔΜ

Η Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) υπό τον Ζόραν Ζάεβ, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της αντιπολίτευσης,…

μετά την απόφασή της για αποχή από τη Βουλή.

Η Κεντρική Επιτροπή του SDSM, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή από τους κόλπους του κόμματος των δύο βουλευτών Σόλζα Γκρίτσεφα και Λιούμπιτσα Μπουραλίεφα, οι οποίες δεν υπάκουσαν στην κομματική απόφαση να αποποιηθούν οι βουλευτές του κόμματος τις έδρες τους.

Ο αρχηγός του SDSM Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι δεν διεξάγονται συζητήσεις για την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα της αντιπολίτευσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το SDSM, δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα στις 27 Απριλίου, καθώς θεωρεί ότι οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες και δημοκρατικές και απέχει από τη Βουλή.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης εξέλεξε 34 βουλευτές στις τελευταίες εκλογές. Τρεις γυναίκες βουλευτές, δύο από το SDSM και μία από το μικρό αντιπολιτευόμενο Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα, διαφώνησαν με την απόφαση για μποϋκοτάζ της Βουλής και συμμετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Η αντιπολίτευση ζητά τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα διεξάγει νέες εκλογές στη χώρα, αίτημα το οποίο έχει απορρίψει κατηγορηματικά ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να προκαλέσει πολιτική κρίση στη χώρα.

Η ΕΕ έχει εκφράσει την ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΠΓΔΜ μετά τις εκλογές του Απριλίου και έχει καλέσει την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και την αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν για την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου στη χώρα.

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη