Προσοχή: Ευπάθεια στα BlackBerry

Ένα από τα πιο ασφαλή λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων που εξακολουθούν να διατίθενται στην αγορά, το BlackBerry, φαίνεται να επηρεάστηκε από μια ευπάθεια της εφαρμογής BlackBerry World.

Σύμφωνα με την καναδική εταιρεία,…

η ευπάθεια επηρεάζει όλα τα BlackBerry 10 OS smartphones, αλλά ο κίνδυνος για τους χρήστες περιορίζεται από δύο προϋποθέσεις: Πρώτα απ’ όλα, ο χρήστης BlackBerry 10 θα πρέπει να συνδεθεί σε “δίκτυο ελεγχόμενο από τον εισβολέα” και να κατεβάσει μια εφαρμογή μέσω του BlackBerry World.

Φαίνεται ότι, λόγω μιας ευπάθειας στο BlackBerry World, ο εισβολέας είναι σε θέση να υποκλέψει το αίτημα του χρήστη για λήψη ή ενημέρωση της εφαρμογής

και να αντικαταστήσει την απάντηση από τον server με ένα κακόβουλο αρχείο.

Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. Τα καλά νέα είναι ότι η Blackberry έχει ήδη καταφέρει να επιδιορθώσει την ευπάθεια και οι χρήστες του BlackBerry 10 OS καλούνται να κατεβάσουν άμεσα την τελευταία έκδοση.

Η BlackBerry επιβεβαιώνει ότι η ενημέρωση για την συγκεκριμένη ευπάθεια έχει συμπεριληφθεί σε διάφορες εκδόσεις της εφαρμογής BlackBerry World, οπότε ανάλογα την έκδοση που χρησιμοποιεί το κινητό σας, θα πρέπει να κατεβάσετε

το αντίστοιχο update.

Για το BlackBerry 10.3.0, η καναδική εταιρεία έχει κυκλοφορήσει την έκδοση BlackBerry World 5.1.0.53, ενώ για το BlackBerry 10.2.1 την έκδοση BlackBerry World app 5.0.0.263. Οι χρήστες που δεν μπορούν να ενημερώσουν το λογισμικό τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από αξιόπιστα δίκτυα.

Πηγή: SecNews

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη