Ξεσηκωμός για το Κομπάνι – Επεισόδια σε Τουρκία και Γερμανία

Η οργή των Κούρδων για το Κομπάνι, η οποία όπως όλα δείχνουν «πέφτει» στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών, έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται καθημερινά σοβαρά και αιματηρά επεισόδια.

Κυρίως στην γειτονική Τουρκία,…

καθώς οι διαδηλωτές θεωρούν ότι θα έπρεπε να αναλάβει δράση, προκειμένου να σωθεί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους η στρατηγικής σημασίας πόλη.

Τρίτη νύχτα συγκρούσεων στην Τουρκία Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες συγκρούσεις σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ξεπερνά πλέον τους 24, ενώ σε ορισμένες συνοικίες οι Αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ντιγιαρμπακίρ, πέντε στην Μαρντίν και τέσσερις στην Σιίρτ, όλες κουρδικές επαρχίες. Ακόμη πέντε άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Βίαια επεισόδια και στο Αμβούργο

Ταραχές ξέσπασαν για μία ακόμη φορά κατά την διάρκεια της νύχτας και στο Αμβούργο, χωρίς να λάβουν τις διαστάσεις της προηγούμενης νύχτας. Η Γερμανία ανησυχεί για τη μεταφορά των συγκρούσεων που μαίνονται στη Συρία στην επικράτειά της.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών που σημειώθηκαν έπειτα από μία ειρηνική διαδήλωση περίπου 1.300 ανθρώπων.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί στο λιμάνι που βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία – όπου ζουν περίπου 35.000 Κούρδοι – μετά τις ταραχές της προηγούμενης νύχτας που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 4 σοβαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί για την παθητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην κατάσταση στον τομέα ασφαλείας στη Γερμανία. Τουρκία: Φόβοι για σφαγή στο Κομπανί

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη