«Βράζουν» οι ΗΠΑ – Η εκτέλεση του 12χρονου

Την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν με καζάνι που «βράζει», μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον Ντάρελ Ουίλσον, τον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρνο Μάικλ Μπράουν…

στο Φέργκιουσον, οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από το περιστατικό όπου έχασε την ζωή του ο 12χρονος στο Κλίβελαντ, επίσης από πυρά αστυνομικού.

Το βίντεο παρουσίασε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κλίβελαντ Κάλβιν Ουίλιαμς. Αρχικά, οι αρχές δεν επιθυμούσαν να το δώσουν στην δημοσιότητα, σεβόμενες τους γονείς του ανήλικου Ταμίρ Ράις. «Η οικογένεια δεν ήθελε αρχικά να δημοσιοποιηθεί το υλικό, ωστόσο όταν το παρακολούθησαν, εξέφρασαν την επιθυμία να δοθεί στην δημοσιότητα», ανέφερε ο Κάλβιν Ουίλιαμς.

Στο βίντεο φαίνεται ο 12χρονος να κρατά στα χέρια του το ψεύτικο όπλο στην παιδική χαρά όπου συνέβη το περιστατικό. Στο υλικό που δόθηκε στην δημοσιότητα δεν υπάρχει ήχος, ωστόσο οι αρχές ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί είπαν τρεις φορές στον Ράις να σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ στην συνέχεια ο ένας από τους δύο τον πυροβόλησε. Ο 12χρονος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή.

Διαδηλώσεις από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες Διαδηλωτές βγήκαν για δεύτερη ημέρα χθες στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου.

Τουλάχιστον 130 διαδηλώσεις έλαβαν χώρα, με τους διαμαρτυρόμενους να κλείνουν κεντρικούς δρόμους, γέφυρες και τούνελ. Ωστόσο, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι περισσότερες συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές, σε αντίθεση με όσα συνέβησαν την πρώτη νύχτα. Στο Φέργκιουσον πάντως δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. Σταύρωσαν την προσωπικότητα του γιου μου»

Ο πατέρας του Μάικλ Μπράουν, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC, ανέφερε ότι η απόφαση να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον αστυνομικό που σκότωσε τον γιο του.

Ήμουν εκνευρισμένος. Δεν μπορούσα να καταλάβω», δήλωσε ο κ. Μπράουν, θέλοντας να εξηγήσει τα συναισθήματά του στο άκουσμα της απόφασης. «Κατάλαβα ότι ο τόπος που ζούμε δεν είναι αυτός που νόμιζα. Είναι αυτό που ακούγεται διαρκώς, το κράτος μας είναι ρατσιστικό», σημείωσε.

Σταύρωσαν την προσωπικότητα του γιου μου», είπε ο πατέρας του Μάικλ Μπράουν και δήλωσε συντετριμμένος και άδειος. «Είμαι σίγουρος ότι όσοι δεν γνώριζαν τον γιο μου, πιθανότατα θα εύχονταν να τον είχαν γνωρίσει», τόνισε.

Στο «πλευρό» των διαδηλωτών οι τζιχαντιστές

Την ίδια ώρα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι Άγγλοι τζιχαντιστές που πολεμούν για το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ, υπόσχονται ότι θα στείλουν μαχητές στο Φέργκιουσον των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να πολεμήσουν τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, ένας τζιχαντιστής από το Μπέρμινχαμ, 20 ετών, πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία, στην οποία φαίνονται μασκοφόροι που κρατούν όπλα. Ένας από αυτούς έχει στα χέρια του ένα σημείωμα, στο οποίο υπόσχεται την αποστολή μελών της ISIS στο Φέργκιουσον.

Για 2η ημέρα εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη