Συνάντηση Μπάιντεν με Οικουμενικό Πατριάρχη

Τα θέματα που απασχολούν την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας και την Ομογένεια της Πόλης καθώς και ευρύτερα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – όπως η υπόθεση…

της μη επαναλειτουργίας της θεολογικής Σχολής της Χάλκης – βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους που διήρκεσε μιάμιση ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος συζήτησαν για την κατάσταση και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή αλλά και στην Ουκρανία, την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι καθώς και στις συναντήσεις που είχαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα και στη Ρώμη, τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα. Στη συνάντηση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Προύσης Ελπιδοφόρος και Σηλυβρίας Μάξιμος, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ.Βαρθολομαίος Σαμαράς, ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Χρυσαύγης και ο διάκονος Νήφων Τσιμαλής ενώ από την αμερικανική πλευρά παρέστησαν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα και συνεργάτες του Αντιπροέδρου.

Να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ.Μπάιντεν για το προσωπικό ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν την Ι.Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εν γένει τον Οικουμενικό Θρόνο. Αυτός είναι ο άνδρας, είναι ο άνδρας που πράττει αυτά τα οποία λέει» είπε προς τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ο κ. Μπάιντεν αναφερόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τονίζοντας τον σεβασμό και την τιμή που αποδίδει στο πρόσωπό του και τον χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο σημαντικούς ηγέτες που γνώρισε.

Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι και παρέμεινε περίπου δύο ώρες. Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου Αρχιμ.Βαρθολομαίος Σαμαράς και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Θρόνου ενώ ήταν η Τρίτη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στην επίσημη κατοικία του Αντιπροέδρου, στην Ουάσιγκτον, κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Νοέμβριο του 2009.

ΠΗΓΗ: www.amen.gr

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη