«Τα προβλήματα στην Υγεία δείχνουν πως αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε πίσω»

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι

ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και συναντήθηκε με τη διοίκηση του ιδρύματος, η οποία τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο,…

και αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Ο μειωμένος προϋπολογισμός και η έλλειψη προσωπικού αποτελούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, το οποίο δέχεται αυξημένο αριθμό περιστατικών.

Το ΚΚΕ έθεσε, πέραν αυτών, και το ζήτημα του Κέντρου Δηλητηριάσεων που λειτουργεί μέσα στο νοσοκομείο και το θέμα της ειδικής μονάδας για διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι οι ελλείψεις, η υποχρηματοδότηση και τα γενικότερα προβλήματα στον χώρο της Υγείας αποδεικνύουν ότι σε συνθήκες 21ου αιώνα «αντί να πηγαίνουμε μπροστά, όπως πρέπει, πάμε πίσω». «Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να βρουν τη λύση τους» τόνισε, προσθέτοντας ότι για όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τον λαό πρέπει να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση στους τόπους δουλειάς και μέσα στο εργατικό κίνημα.

Ο κ. Κουτσούμπας ανάφερε πως σύμφωνα με στοιχεία, η καπιταλιστική οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν έχει τέλος, ενώ ρυθμούς επιβράδυνσης σημειώνουν και ισχυρές οικονομίες, γεγονός που σημαίνει πως θα οξυνθούν οι ανταγωνισμοί, ακόμα και ως το σημείο πολέμου.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει τον λαό πως «δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια» διότι μνημόνια -όπως κι αν ονομαστούν- είναι τα αντεργατικά/αντιλαϊκά μέτρα, ενώ υπογράμμισε ότι «ετοιμάζονται για λήψη νέων μέτρων, τώρα» και εγκάλεσε την κυβέρνηση και άλλα κόμματα ότι έχουν ως κατεύθυνση να μάθει ο ελληνικός λαός να ζει με ψίχουλα και να μην διεκδικεί.

Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Κυριακής για τον Προϋπολογισμό και το νέο πολυνομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας το δεύτερο ως το σημαντικότερο, διότι ουσιαστικά αφορά τη συμφωνία με την τρόικα και υπογράμμισε ότι το Ασφαλιστικό πρέπει να είναι «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των εργαζομένων για τη Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει την εξουσία, τόνισε ότι σε αυτήν το ΚΚΕ θα συμμετέχει μέσω των μελών και στελεχών του και όχι ως κόμμα, προσθέτοντας ότι το εργατικό/λαϊκό κίνημα «δεν θέλει συνιστώσες που θα βάζουν ένα «κοινό πλαίσιο» και θα μοιράζουν έδρες στις εκλογές».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να «γίνει κάποια ανατροπή», είπε «ότι αυτοί που θα κάνουν την ανατροπή συζητούν στο City και στη Λέσχη Μπίλτεμπεργκ στο Κόμο της Ιταλίας, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ μιλούν για «συνετό κόμμα»» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «κούρεμα» του χρέους το οποίο αναγνωρίζει, σημειώνοντας ότι όποια μορφή διαχείρισης του χρέους κι αν επιλεγεί, οι δανειστές θα ζητήσουν ως αντάλλαγμα αντιλαϊκά μέτρα. Λέμε «όχι» σε περίοδο χάριτος στην αστική πολιτική και σε κυβερνήσεις παραπλήσιας πολιτικής», είπε ο γγ του ΚΚΕ, θυμίζοντας πρόσφατη τοποθέτησή του ότι το μονοπάτι τής ΝΔ οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στον βάλτο, όπου υπάρχουν διάφορες «ρουφήχτρες του συστήματος» που θα τον «καταπιούν». Θα λέμε τη γνώμη μας και ας έχει και κόστος για το κόμμα -γνωρίζαμε ότι θα είχαμε κόστος και το 2012- δεν θα αλλάξουμε πολιτική, γιατί θέλουμε να υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα, θέλουμε να ανοίξει συζήτηση μέσα στο κίνημα, λέμε στον λαό να σκεφθεί από τώρα γιατί το ΚΚΕ λέει αυτά που λέει, ώστε μετά να μην μιλάμε για «κοψοχέρηδες»» υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη