Υποψήφιος στα κατεχόμενα: Το σοφότερο ο διαμοιρασμός του πλούτου

Υπέρ του μοιράσματος των κοιτασμάτων φυσικού αερίου αλλά και του ανοίγματος της περιοχής της Αμμοχώστου τάσσεται υποψήφιος στα κατεχόμενα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις…

προεδρικές εκλογές», που θα γίνουν τον Απρίλιο στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου.

Υποστήριξε ότι η μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, θα επιφέρει μείωση της τιμής του και την ίδια στιγμή θα είναι προς όφελος όλων των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Ελλάδας. Το σοφότερο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι ο διαμοιρασμός του πλούτου» ανέφερε χαρακτηρριστικά.

Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι στόχος του είναι να εργαστεί για μια λύση του Κυπριακού, από την οποία και οι δύο πλευρές θα κερδίσουν. Δεν λέω ότι θα λύσω το Κυπριακό πρόβλημα σε τρεις μήνες, αλλά το φυσικό αέριο στη θάλασσα του νησιού και η οικονομική κρίση στην ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν δημιουργήσει μια ευκαιρία για λύση» είπε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αποτελεί μια αγορά 75 εκατομμυρίων για τη «νότια Κύπρο».

Αναφορικά με την περιφραγμένη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου ο κ. Ακιντζί τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της στους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες της και τόνισε ότι το άνοιγμα της περιοχής, υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη