Ιωάννινα: «Χρυσή» κλοπή χωρίς αντίκρισμα για δυο τσιγγάνες

Έναν πραγματικό θησαυρό σε μετρητά και συνάλλαγμα άρπαξαν δυο πονηρές τσιγγάνες από το σπίτι μιας ηλικιωμένης στα Ιωάννινα με τη μέθοδο της απασχόλησης, αλλά για καλή τύχη του θύματος η κλοπή εξιχνιάστηκε άμεσα και το μεγαλύτερο…

μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε.

Οι δύο γυναίκες απασχόλησαν την ανυποψίαστη 71χρονη και άρπαξαν από το υπνοδωμάτιο της 21.500 ευρώ και 550.000 λεκ Αλβανίας! Όμως, εκείνη αντιλήφθηκε γρήγορα την κλοπή και ειδοποίησε την Ασφάλεια Ιωαννίνων, άνδρες της οποίας ταυτοποίησαν τις δράστιδες. Η 30χρονη συνελήφθη και, σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι της και σε αυτό της 24χρονης συνεργού της που δεν εντοπίστηκε, βρέθηκαν τα περισσότερα από τα κλεμμένα χρήματα και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Η νεαρή τσιγγάνα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων με την κατηγορία της κλοπής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν μαζί με τη συνεργό της που αναζητείται έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές. Με την πρόφαση ότι πουλάνε κουβέρτες μπήκαν στο σπίτι μιας 83χρονης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας δύο άγνωστοι άνδρες και κατάφεραν να την απασχολήσουν, ώστε ο ένας από αυτούς να τρυπώσει στο υπνοδωμάτιο της ηλικιωμένης. Άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό από το κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας και έγινε καπνός μαζί με τον συνεργό του. Με ανάλογο τρόπο κατήγγειλε πως τρεις τσιγγάνες του άρπαξαν 460 ευρώ, ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στον Πύργο. Σύμφωνα με την καταγγελία του, οι άγνωστες γυναίκες του εμφανίστηκαν ως ζητιάνες, αλλά κατάφεραν να τον απασχολήσουν για να αρπάξουν τα χρήματα και μετά τράπηκαν σε φυγή. Θύμα παρόμοιας κλοπής από άγνωστους άνδρες που παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές, έπεσε και μια γυναίκα στην κοινότητα Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή της και να κλέψουν από το σπίτι της 120 ευρώ με τα οποία εξαφανίστηκαν.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη