Δώρο ζωής σε τέσσερις γυναίκες στην Ιταλία από την 17χρονη Αναστασία

Τέσσερις γυναίκες στην Ιταλία σώθηκαν χάρη στην απόφαση των γονέων της 17χρονης μαθήτριας από την Ημαθία να συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων της κόρης τους, η οποία πριν από δύο εβδομάδες υπέστη θανάσιμο εγκεφαλικό τραύμα…

μετά την πτώση της από μπαλκόνι σε ξενοδοχείο της Ρώμης.

Σε άρθρο της με τίτλο «Η τελευταία επιθυμία της Αναστασίας: Μαμά, θέλω να σώσω ζωές», η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» κάνει εκτενή αναφορά, ευγνωμονώντας τους γονείς της 17χρονης Αναστασίας για την απόφασή τους.

Πλέον, η καρδιά της κοπέλας χτυπά στο στήθος μιας νεαρής Ιταλίδας που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και ζει στη Ρώμη, ενώ σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, επίσης στην ιταλική πρωτεύουσα, μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ της 17χρονης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. Επίσης, σε ακόμη δύο γυναίκες δόθηκαν τα νεφρά της μαθήτριας, η οποία επί μία εβδομάδα νοσηλεύθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο της Ρώμης.

Εξαιτίας των εγκεφαλικών τραυμάτων, παρά τις δύο επεμβάσεις με τις οποίες οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, η 17χρονη κατέληξε την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, οι γονείς της βρήκαν τη δύναμη να δώσουν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά των οργάνων.

Αιτία του δυστυχήματος, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να είναι η ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της κοπέλας και η αλληλεπίδραση με αντιισταμινικά φάρμακα που έπαιρνε λόγω αλλεργίας.

Όπως αναφέρει και η ιταλική εφημερίδα, στην Αναστασία άρεσε πολύ το έργο «Επτά ψυχές» του Ιταλού σκηνοθέτη Γκαμπριέλε Μουτσίνο, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, το οποίο πραγματεύεται ακριβώς το θέμα της δωρεάς των σωματικών οργάνων, κάτι που επηρέασε την απόφαση των γονιών της. Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση και πράξη», δηλώνει ο Μαουρίτσιο Βαλέρι, συντονιστής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, ενώ οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου C.t.o., με επιστολή τους προς την οικογένεια, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη