Σκουρλέτης: Μην αβαντάρετε αυτούς που μας στραγγαλίζουν

Κατηγορηματικός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο νομοθετικό της έργο που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτιάσεις περί μονομερούς ενέργειας, εμφανίστηκε…

από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ως απαραίτητο αναγκαίο βήμα, τονίζοντας ότι οι κόκκινοι δείκτες δεν χωράνε στις επαναξιολογήσεις και στην αυστηρή νεοφιλελεύθερη λογική.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κορυφαίο κύκλο Ευρωπαίων που με τις δηλώσεις τους προσπαθούν να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία, ενώ επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση, και κυρίως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους να σταματήσουν να αβαντάρουν αυτούς που θέλουν τον στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας. Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα πρώτο αναγκαίο βήμα και δεν αντιλαμβάνομαι όλους αυτούς, που αυτή την αναγκαία πράξη την προσεγγίζουν με την λογική της μονομερούς ενέργειας» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Όταν οι κοινωνικοί δείκτες χτυπάνε κόκκινο, είναι πολύ λίγο αυτό που κάνουμε, αλλά είναι αναγκαίο. Η ανθρωπιστική κρίση παράγεται από τις καπιταλιστικές τακτικές. Δεν είναι αυτοί οι κόκκινοι δείκτες στις επαναξιολογήσεις. Δεν χωράνε στην αυστηρή νεοφιλελεύθερη λογική που αξιολογούσε την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά σχετίζονται με τις πραγματικές καταστάσεις της χώρας».

Στη συνέχεια, κάλεσε όλα τα κόμματα να βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια της χώρας, όπως είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όταν δημιουργούνται συμμαχίες, μπορεί να έχουμε νίκες. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες των εργαζομένων. Στη συγκυρία που γίνεται αυτή η συζήτηση, πως τοποθετείστε απέναντι σε αυτούς που την κρίνουν ως μονομερή ενέργεια; Πάψτε να αβαντάρετε έναν κύκλο Ευρωπαίων που θέλουν να στραγγαλίσουνε την ελληνική κυβέρνηση. Το πρόβλημα για αυτούς δεν είναι αν θα σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της, αλλά πως θα λειτουργήσουν τιμωρητικά στο λαό που θέλει να αμφισβητήσει την γερμανική ακαμψία».

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ