ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Μπαράζ επικρίσεων δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή δημοσίευμα που αφορά δραστηριότητες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με...

την ιδιότητά του ως δικηγόρου, τις ημέρες της διεξαγωγής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής", το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου είχε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δημοσίου, τα οποία περιλάμβαναν αμοιβή με τη μορφή προμήθειας της τάξης του 12%. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά» τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι αν αληθεύουν οι καταγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος θα πρέπει να αποπεμφθεί. «Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί. Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%. Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός. Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζητά την άμεση αποπομπή του κ. Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής: Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής. Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του! Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει. Το πρόσθετο ερώτημα είναι: υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις;». Mείζον ζήτημα» χαρακτηρίζει την υπόθεση το «Ποτάμι», που ζητά να δοθούν εξηγήσεις από τον υπουργό και να ληφθούν αποφάσεις από τον πρωθυπουργό. Η ανακοίνωση του κόμματος σημειώνει τα εξής: Mείζον ζήτημα προκύπτει για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο μετά το δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής” ότι ήταν δικηγόρος απολυμένων υπαλλήλων του δημοσίου και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα (με συμφωνητικά για αμοιβές της τάξης του 12%), των οποίων τις υποθέσεις ρυθμίζει σήμερα ως υπουργός. Ότι ο αγώνας δηλαδή ήταν με το αζημίωτο. Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίζεται να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά αμοιβής ακόμη και μετά τις εκλογές, παρά το ότι ο ίδιος σήμερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει παραιτηθεί από αυτές τις υποθέσεις και ότι έχει αποχωρήσει από την δικηγορική εταιρεία με την οποία έχουν συναφθεί τα ιδιωτικά συμφωνητικά, από τον Ιούνιο του 2014 όταν εξελέγη ευρωβουλευτής. Επειδή τα παραπάνω δημιουργούν βαριές σκιές, ότι λειτουργεί όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των πελατών του, και ακόμη χειρότερα επειδή πιθανόν προκύπτει ίδιον όφελος από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο κ.Κατρούγκαλος οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις κι ο πρωθυπουργός οφείλει από τη μεριά του να λάβει τις αποφάσεις του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη