Τι δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός για την πτώση του αεροσκάφους

Ένα επιβατικό αεροπλάνο Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, συνετρίβη σήμερα στη νότια Γαλλία ενώ εκτελούσε απευθείας πτήση από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, έγινε γνωστό από…

την αστυνομία και αξιωματούχους της πολιτικής αεροπορίας.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι. Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα. Ο πρωθυπουργός και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη