Με απεργία πείνας απειλούν οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Κείμενο με επτά παρατηρήσεις απέστειλαν στο υπ. Δικαιοσύνης οι κρατούμενοι στο νοσοκομεί των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο κείμενό τους οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο νόμου που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση…

των φυλακών τύπου Γ΄, καθιστά δυσμενέστερη την μεταχείρισή τους αφού, όπως γράφουν, «όχι μόνον,δεν αποκαθιστά τις ανισότητες και τις αδικίες που ταλανίζουν τους ασθενείς κρατούμενους,αλλά,τους αφαιρεί και τα λιγοστά ευεργετήματα που ήδη είχαν με τον προηγούμενο νόμο».

Στην επιστολή τους προς τον Νίκο Παρασκευόπουλο καταγγέλλουν ότι το υπ. Δικαιοσύνης τους αντιμετωπίζει ως «μιαρά απορρίμματα» της σοφρωνιστικής επιστολής και προειδοποιούν ότι αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν δεκτά θα προχωρήσουν σε αποχή από το συσσίτιο, απεργία πείνας και αποχή από κάθε ιαστρική πράξη και φαρμακευτική αγωγή.

Η επιστολή των κρατουμένων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,οι κρατούμενοι και νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Κρατουμένων ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την μεταχείρηση,που μας επιφύλαξε το νομοσχέδιο σας ,όπως διοχετεύθηκε στο τύπο,γιατί συνειδητοποιούμε(για μία ακόμη φορά),ότι αντιμετωπιζόμαστε ως «μιαρά απορρίματα» της σωφρονιστικής πολιτικής,της οποίας η προσοχή και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ειδική μεταχείρηση συγκεκριμένων,κάθε φορά,κατηγοριών κρατουμένων με την αφειδή παροχή ευνοιών και προνομίων…

Δεν αρνούμαστε τέτοιες διακρίσεις,υπό την προϋπόθεση,φυσικά,ότι δεν προσβάλλουν,δεν αναιρούν,δεν καταργούν και δεν παραβιάζουν τις βασικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας,διαφορετικά αναπαράγεται ο γνωστός ιδιότυπος πατερναλιστικός ελιτισμός,υπό την σκέπη,μάλιστα,της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η δική σας προσωπική,επιστημονική,βιωματική και ιδεολογική διαδρομή και ιστορία ήταν για όλους εμας εγγύηση,πως κάτι θα άλλαζε στο άνυνδρο και άδενδρο τοπίο της δήθεν σωφρονιστικής πολιτικής και πρακτικής της χώρας.

Αντ» αυτού έκπληκτοι βλέπουμε το νομοσχέδιο σας να είναι μια χύδην αποσπασματική και ασπόνδυλη καταγραφή ρυθμίσεων,χωρίς λογική,ειρμό,πολιτικό-δικαιϊκό μπούσουλα και αρχές.

Κατανοούμε βέβαια π.χ.(με καρτερική ανοχή και αντοχή…..)τις εξαντλητικές ρυθμίσεις του άρθρου 6 για τους χρήστες ναρκωτικών,που οδηγούν σε πλήρη,σχεδόν,ποινική ασυλία τους,αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η ίδια,τουλάχιστον, μεταχείρηση δεν γίνεται ΚΑΙ στους ασθενείς κρατουμένους,οι οποίοι,σε κάθε περίπτωση,ούτε έχουν επιλέξει αλλά ούτε και φταίνε οι ίδιοι για την κατάσταση

της υγείας τους!

Το χειρότερο,όμως,είναι,ότι όλοι εμείς οι νοσηλευόμενοι(και όχι μόνον…) βλέπουμε,ότι με το νομοσχέδιο σας ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ η θέση μας,ενώ οι διαδικασίες και ρυθμίσεις που εισάγει δημιουργούν τις πρϋποθέσεις για ατέρμονες,χρονοβόρες,ατελέσφορες,περιττές και αδιέξοδες δικονομικές διεργασίες επαμφοτερίζουσες ερμηνείες και γραφειοκρατικές τυπολαγνείες.

Ακόμη και οι περί τα νομικά αδαείς,σαν και εμάς,αναρωτιούνται αν οι συντάκτες του νομοσχεδίου έχουν σχέση με την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ της νομικής επιστήμης,της δικονομικής διαδικασίας και της διοικητικής πρακτικής.

Απελπισμένοι και απογοητευμένοι δεν μας δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά μόνον να αντιδράσουμε,σε περίπτωση που επιμείνετε,με το μοναδικό μέσο,που έχουμε στην διάθεση μας,δηλαδη:ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ,ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,ελπίζοντας,πλέον,ΜΟΝΟΝ στην απελπισία και την δική μας μοίρα!

Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι από σήμερα παραδίδουμε τα φάρμακα μας και απέχουμε απότο συσσίτιο και σας καλούμε να τηρήσετε αυτά που μας υποσχεθήκατε.

Κορυδαλλός 23/3/2015

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Οι νοσηλευόμενοι κρατούμενοι του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού

twitter: @kolastirio

Μετά τιμής

Νοσηλευόμενοι κρατούμενοι στο «Κολαστήριο» Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ