Διαφεύγουν οι δράστες της επίθεσης σε παμπ στο Γκέτεμποργκ

Πυρά με αυτόματα όπλα μέσα σε παμπ στο Γκέτεμποργκ της δυτικής Σουηδίας προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 10 με 15 τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δύο άνδρες ηλικίας…

20 και 25 σκοτώθηκαν και δέκα με δεκαπέντε άτομα φέρουν τραύματα διάφορων βαθμών, όταν ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα", ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία δεν έχει κατορθώσει να εντοπίσει τους δράστες που διέφυγαν με αυτοκίνητο. Υπήρξαν πυροβολισμοί μέσα σε παμπ. Υπάρχουν νεκροί και ορισμένοι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο", είχε δηλώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπεμ.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών δήλωσαν στην εφημερίδα GT ότι οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Χρησιμοποιήθηκε αυτόματο όπλο", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η επίθεση αυτή μπορεί να έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Είχαμε προβλήματα εδώ και καιρό με το οργανωμένο έγκλημα σε αυτή την περιοχή".

Η αστυνομία ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ο αριθμός των νεκρών "μπορεί να αυξηθεί", χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Aftonbladet περιγράφει δύο ενόπλους που χρησιμοποιούσαν όπλα τα οποία έμοιαζαν με Καλάσνικοφ. Αυτοί οι δύο άνδρες εισέβαλαν στην παμπ που βρίσκεται στο προάστιο Μπισκοπσγκάαρντεν του Γκέτεμποργκ και άνοιξαν πυρ. "Καθόμασταν και παρακολουθούσαμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα, όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι", πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε τι έκανε όταν χρειάστηκε να διασώσει έναν από τους φίλους του που τραυματίστηκε από τα πυρά. "Δεν είχα χρόνο να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε. Και μετά είδα ότι ο φίλος μου αιμορραγούσε. Προσπάθησα να σταματήσω το αίμα με τα χέρια μου, όπως μπορούσα", δήλωσε στο σουηδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη εξετάσει αρκετά άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη