Φαμπιούς: Η συμφωνία με το Ιράν πρέπει να είναι ισχυρή

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θέλει μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν η οποία θα είναι αρκετά ισχυρή για να εγγυηθεί ότι η Τεχεράνη που δεν θα μπορεί να αποκτήσει…

ατομική βόμβα. Η Γαλλία θέλει μια συμφωνία, αλλά μια ισχυρή συμφωνία που πραγματικά θα εγγυάται ότι το Ιράν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε πυρηνική ενέργεια για ειρηνική χρήση αλλά όχι στην ατομική βόμβα", δήλωσε ο Φαμπιούς στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Το Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις χθες και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο όσον αφορά την ευαίσθητου χαρακτήρα έρευνα της Τεχεράνης στον πυρηνικό τομέα και την άρση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Γαλλία ζητεί αυστηρότερους περιορισμούς για τους Ιρανούς υπό οποιαδήποτε συμφωνία σε σχέση με άλλες δυτικές αντιπροσωπείες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ