Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες για να γελάσουμε

Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για… να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε, λέει ένας από την παρέα των Κρητικών σε δηλώσεις του, στον Ελεύθερο Τύπο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει τραμπουκισμούς εις βάρος του Β. Γιακουμάκη στην κατάθεσή του, στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Τους τραμπουκισμούς τους, εις βάρος του αυτόχειρα Βαγγέλη Γιακουμάκη, φέρονται να παραδέχονται οι συμφοιτητές του και μέλη της «παρέας των Κρητικών», σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια πηγή, η ομάδα των νεαρών που τραμπούκιζε και βασάνιζε τον αδικοχαμένο νέο, βιντεοσκοπούσε αυτήν της, τη δραστηριότητα, απειλώντας ότι θα την δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται οι Κρητικοί να κάνουν άγριο bullying στον άτυχο φοιτητή, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών, δημιουργούσε συχνά προβλήματα, όχι μόνο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και στη σχολή, σε επαγγελματίες της περιοχής κλπ. Σύμφωνα με την καταγραφή του «Ελεύθερου Τύπου» που επικαλείται αρμόδιες πηγές, ο «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών, έχει προκαλέσει φθορές στη σχολή υπό την επήρεια μέθης, έχει φύγει χωρίς να πληρώσει από μπουζούκια στα Γιάννενα, με τον ιδιοκτήτη να ενοχλεί έπειτα τη σχολή για να πληρωθεί, ενώ έχει –και πάλι υπό την επήρεια μέθης- προκαλέσει φθορές και στην Εστία της σχολής, γεγονός για το οποίο φέρεται να έγινε και η γνωστή παρέμβαση βουλευτή, στον διευθυντή της σχολής.

Η παρέμβαση βουλευτή

Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την εστία το φοιτητή, δέχθηκε τηλεφώνημα από βουλευτή της Κρήτης για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την εστία και να πέσει στα μαλακά

Στο ποινολόγιο της Σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσον έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διακοσμητικά. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν αποκλείεται να ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα διαπιστωθεί εάν έχει ασκηθεί βία στον άτυχο φοιτητή πριν το τραγικό του τέλος

Ένα ακόμα σενάριο καταρρίπτεται μετά από την ενδελεχή έρευνα των αρχών αναφορικά με την τραγική υπόθεση του θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα τα στοιχεία που εξέτασαν με ιδιαίτερη προσοχή οι αστυνομικοί τελικά δεν προκύπτει ότι κάποιοι ακολουθούσαν τον Βαγγέλη στην τελευταία του διαδρομή πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Από την εξέταση των δύο βίντεο που θεωρούνται πιο αξιόπιστα, η ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Τα βίντεο

Συγκεκριμένα, στο πρώτο βίντεο, του πρατηρίου καυσίμων απέναντι από την περίφραξη της Γαλακτοκομικής Σχολής, στις 13:55 έχει καταγραφεί ο Βαγγέλης, 11 λεπτά μετά ένας δεύτερος άντρας που τακτοποιήθηκε ως κάτοικος της περιοχής και ένα λεπτό μετά από αυτόν ένας τρίτος νεαρός. Ωστόσο, λίγο πιο κάτω από το κλειστό κύκλωμα εταιρείας security που βρίσκεται μετά την στροφή που θα έκανε ο 20χρονος για να βγει στον χωματόδρομο, (λίγο πιο κάτω βρέθηκε η σορός του), έχει καταγραφεί ο δεύτερος και ο τρίτος άντρας, όχι όμως και ο Γιακουμάκης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο νεαρός είχε στρίψει νωρίτερα και ότι δεν ακολουθούσε κανείς, αφού οι δύο άνδρες συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

Αναζητούν ίχνη βιας

Εντωμεταξύ, τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα διαπιστωθεί εάν έχει ασκηθεί βία στον άτυχο φοιτητή πριν το τραγικό του τέλος και τις επόμενες ώρες/ημέρες τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για το μαχαίρι, τα ρούχα και τα δείγματα από τα νύχια του νεκρού που έχουν σταλεί για να διαπιστωθεί αν υπάρχει γενετικό υλικό, πριν του ιδίου.

Η κατάθεση της μάνας

Εντωμεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες για κατάθεση την μητέρα του Βαγγέλη για να καταγραφεί με λεπτομέρειες η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το προηγούμενο βράδυ και κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται να της ανακοίνωσε τα άσχημα βαθμολογικά αποτελέσματα. Πάντως, η τελευταία τηλεφωνική κλήση που φαίνεται ότι δέχθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν στις 12:53 το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, μία ώρα πριν εξαφανιστεί, από έναν συμφοιτητή του που τον κάλεσε για να φάνε μαζί στο εστιατόριο της εστίας. Η τηλεφωνική αυτή κλήση κράτησε μόλις 14 δευτερόλεπτα, δεν προέκυψε κάτι άλλο από αυτή και συν τοις άλλοις είχε αναφέρει εγκαίρως ο συγκεκριμένος φοιτητής την σύντομη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία και στην κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία.

Συγκλονιστική μαρτυρία: Η κοπέλα που είδε τον Βαγγέλη πριν εξαφανιστεί

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη