Υπό κατάληψη, μετά τα επεισόδια, το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη από φοιτητές τελεί το κτήριο της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την αποχώρηση από τον έβδομο όροφο εργαζομένων και μελών της Συγκλήτου και αφού νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια…

στα οποία τραυματίστηκε δύο άτομα, με τον έναν να είναι φύλακας του πανεπιστημίου.

Για να αποχωρήσουν από τον χώρο, μάλιστα, οι εγκλωβισμένοι από φοιτητές που επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα της αίθουσας συνεδρίασης της Συγκλήτου χρειάστηκε η επέμβαση κλειδαρά καθώς οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδάρά κατά τη διάρκεια της απόπειρας παραβίασής της.

Οι αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, φρόντισαν να αποχωρήσει πρώτα όλο το προσωπικό και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, ενώ οι ίδιοι έφυγαν τελευταίοι από το κτίριο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει «πράξη βαρβαρότητας και τυφλής βίας» τα όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ. Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη